Dolby Vision е името на нова технология на компанията, която бе създадена, за да промени възможностите на съвременните 4K телевизори. Иновация, която позволява да се възпроизвежда High Dynamic Rang (HDR) видео със стойности на светлината, които се доближават максимално до тези в реалния живот. По този начин Dolby Vision предлага безпрецедентен контраст и наситеност на цветовете за максимално интерактивно изживяване, предаде ТеchRadar.

 

Teхнологията Dolby Atmos e друго впечатляващо постижение на компанията, от което днес се възползват над 700 киносалона по цял свят. Приходите от нея за Dolby са $960.2 млрд. за фискалната година, което е три пъти по-висока стойност от другия конкурентен формат: IMAX. Компанията сега обяви, че планира да слее Dolby Atmos и Dolby Vision в нов висококачествен аудио-визуален формат, който ще се казва Dolby Cinema.

 

Първите киносалони, които ще използват тази иновация ще се появят до края на годината в Холандия и в други европейски страни през 2015г. Dolby ще представят и собствена серия 4K лазерни проектори и ще се опитат да убедят повече филмови студия да ги оптимизират за HDR, Atmos и новия формат на компанията. Dolby Cinema ще има важно значение в опитите ѝ да се конкурира успешно с IMAX и да се утвърди като глобален лидер в тази пазарна ниша.