Dell Inspiron 17 е лаптоп годен за всякакви ситуации тъй като комбинира мощност, стилен дизайн, голям екран и е на достъпна цена. Машината разполага с Intel Core i7-5500U процесор, NVIDIA GeForce 840M видео карта и 8GB RAM. Тези характеристики го правят подходящ за различни ежедневни дейности като възпроизвеждане на филми и аудио, леки игри, манипулации на мултимедийни файлове, както и офис работа.

 

Лаптопът е с полиран алуминиев корпус и има здрава и елегантна конструкция, като единственият му недостатък е това, че тежи 3285 гр. което е повече от това което бихме очаквали от един лаптоп. 

 

Inspiron 5749 разполага с впечатляващ 17.3 инчов дисплей който поддържа резолюция 1920 х 1080. Това прави плътността на пикселите 127ppi, което го прави съпоставим с "Ретина" дисплей когато е гледан от дистанция от повече от 69см.

 

Клавиатурата на Inspiron 5749 е изключително комфортна и се възползва максимално от 17-инчовият панел. Тя е от островен тип и разполага с NumPad секция. Има подсветка, което позволява и лесна работа дори и в не добре осветени помещения. Тракпадът е с размери 105мм х 80мм. Рамката около екрана е сравнително тънка и в центъра на горната и част се намира HD камера. От лявата страна се намират Security slot, порт за захранване, HDMI порт, мрежови порт (RJ45), USB 2.0 порт, USB 3.0 порт и аудио жак. На лицевата страна има само един светодиоден индикатор, а отдясно се намират четец на памет карти (поддържа SD / SDHC / SDXC карти), USB 2.0 порт и оптично устройство (DVD записвачка).

 

Вижте новите лаптопи на Dell