Компанията Corning придоби невероятна популярност в индустрията със своите атрактивни защитни стъкла Gorilla Glass. Постепенно те се превърнаха в абсолютно задължителен компонент от съвременните ни мобилни устройства и почти не можем да се сетим за джаджи, които да не ги използват. Сега от Corning официално представиха най-новия си продукт, който се казва USB 3.Optical, информира Cnet.

 

Tрябва да отбележим, че под това име се крие оптичен кабел от последно поколение, който гарантира скорост за трансфер на данни от 5Gbps. Другото му интересно предимство е, че той е с 50% по-тънък и с около 80% по-лек от настоящите кабели на пазара. Моделът на Corning е в състояние да издържи на огъване, заплитане и др. външни влияния без това да му пречи да функционира нормално.

 

Иновативният кабел на компанията също така е съвместим с всички устройства, които имат USB 3.0 и USB 2.0 портове. Цената на този иновативен продукт се очаква да е от порядъка на €80 и тепърва ще проследяаме дали той има потенциала да се превърне в хит на пазара. При всички положения, обаче можем да кажем, че Corning отново намериха начин да изненадат и впечатлят своите потребители.