Технологичният гигант Apple изненада доста анализатори след като обяви, че ще придобие компанията Beats Electronics в края на май 2014г. Компанията официално представи безжична версия на аудио слушалките Solo 2, които обаче са разработвани преди да се появят официалните данни за сделката. Новият модел е базиран на същите аудио драйвери както своя предшественик, но включват поддръжка за технологията Bluetooth, предаде Еngadget.

 

Beats Electronics потвърдиха, че Solo 2 Wireless осигуряват до 12 часа време за работа с едно зареждане на батерията и включват бутони от двете страни, с които можете да контролирате любимите си парчета.  Дизайнът на този аксесоар е идентичен с този на другите популярни представители на тази серия, като потребителите ще могат да избират между бяла и червена версия. Най-интересното е, че Solo 2 Wireless все пак е първият продукт на Beats Electronics след купуването на компанията от Apple.

 

Очаква се продажбите на Solo 2 Wireless да стартират до края на настоящия месец в официалния сайт на Apple и в популярните търговски вериги в интернет. Цената на иновативните, аудио слушалки на европейския пазар ще бъде приблизително €240. По всичко личи, че ще трябва да се въоръжим с още малко търпение преди да видим първият съвместен продукт на Beats Electronics и Apple.