ASUS K751LX-TY019D е мощен лаптоп подходящ за проектиране, видео и аусио възпроизвеждане, дизайн, игри и офис работа. Разполага с двуядрен Intel Core i7-5500U процесор, 8GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 950M видео карта със собствена памет от 2GB и 1TB хард диск.

 

Корпусът е направен от черна гланцирана пластмаса, а тежестта на цялата машина е 2.80 кг. Лаптопът разполага с четец на карти памет, 3 USB 3.0 порта, HDMI порт, мрежови порт (RJ-45), VGA порт и комбиниран жак за слушалки и микрофон. Машината също така има CD/DVD четящо и записващо устройство, вграден микрофон и 0.3MP камера в центъра на горната рамка на екрана. Той също така е с вграден ASUS Smart Gesture тъчпад, който предлага много полезни и удобни функции за бърза смяна между екрани и подаване на различни команди само чрез движения. ASUS Super Hybrid Engine осигурява бързо стартиране на лаптопа само в рамките на 2 секунди.

 

Дисплейът е 17.3 инчов 1600х900 лъскав LED и заедно с качествената SonicMaster саунд система състояща се от две колонки предлага впечатляващо качество при репродукцията на всякакви мултимедийни файлове.

 

Клавиатурата е разположена много добре, и въпреки, че не използва цялото пространство на корпуса е с разделечени и големи бутони което я прави лесна за почистване и много удобна за бързо писане. Има и цифрова клавиатура (Numpad), но не разполага с подсветка. Батерията е 4-клетъчна Li-Ion с издръжливост до 4 часа.

 

Вижте видео ревюто  на Asus ROG G20 Compact Gaming Desktop PC