Asus уверено навлизат на пазара за таблети. Съвсем наскоро президентът на компанията Джери Шен обяви, че в сектора за изследване и развитие на таблетите са били назначени допълнително 200 техници. Според Astechnica.com Asus възнамеряват да представят поне пет модела таблети през следващата 2011 година.

 

Първият модел трябва да се появи още през януари следващата година. 12-инчовият таблет ще работи с операционната система Windows 7. От компанията твърдят, че са работили директно с Microsoft, за да подобрят тъчскрийн възможностите, които са едно от най-слабите места на тази операционна система по принцип.

 

По късно през годината Asus ще представят още четири нови модела таблети. Два от тях ще имат 7-инчови екрани, като за единия се знае, че ще има само Wi-Fi, докато другият ще поддържа и 3G и ще има “подобни на телефон функции”. Другите два таблета ще имат 9-инчови екрани. Единият ще използва процесора на NVIDIA Tegra 2 и ще работи с Android, докато другият най-вероятно ще има процесор Atom и ще използва Windows 7 OS.