Пазарът на смарт часовници ще е една от нишите, които ще имат важно значение за влиянието на Asus в технологичната индустрия до края на 2015г. Вече ви информирахме, че компанията работи над нов атрактивен модел, който се каза VivoWatch и се отличава с впечатляващ живот на батерията. Според данните, атрактивното устройство ще може да се използва в продължение на до 10 дни с едно зареждане.

 

Благодарение на последният доклад на анализатори от Digitimes разбираме, че Asus възнамеряват да представят официално новия си смарт часовник през май. Моделът ще привлича внимание с елегантен дизайн и корпус от неръждаема стомана и също така е IP67 сертифициран, което означава, че осигурява защита срещу прах и потапяне във вода. Аsus VivoWatch ще има сензор за сърдечния ритъм и ще може да следи качеството на съня ни и е съвместим с множество популярни фитнес приложения.

 

Друга интересна подробност е, че новия часовник на компанията вероятно няма да работи с набиращата популярност платформа, Android Wear. Вместо това Asus са разработили собствен софтуер, който оптимизира консумацията на енергия и това е ключа за дългия живот на батерията. Остава само да разберем каква ще бъде цената на устройството на европейския пазар, което ще има важно значение за продажбите му.