APPLE MAC MINI MGEM2RC/A е мини компютър на Apple, който пресъздава възможностите на култовия Apple Mac в една много по-малка опаковка на много по-ниска цена. С размери 3.6 х 19.7 х 19.7 сантиметра, Mac Mini е една от най-малките компютърни системи на пазара оборудван за работа с мултимедийно съдържание.

 

Мини компютърът има нужда само от съвместим монитор, клавиатура и мишка и се превръща в по-малка и достъпна версия на Мас. По този начин ни пести работно място, без да ограничава техническите ни възможности. Нещо повече – според Apple, Mac Mini е най-икономичният в енергийно отношение мини компютър на пазара. Това го прави добро решение за намаляване на разходите и увеличаване на продуктивността на малкия офис.

 

Mac Mini използва процесор от серията Intel Core i5 и видео карта на Intel, които заедно с 16-те GB оперативна памет гарантират бързо изпълнение на всяка задача и възможности за пълноценен мултитаскинг. Макар и малък, компютърът разполага с всички интерфейси, които могат да ни потрябват, включително четири USB 3.0 порта за пренос на данни със скорост до 5 гигабита в секунда, HDMI порт за връзка с HD телевизор или монитор и два Thunderbolt 2 порта за ултрабърз пренос на данни със скорост до 20 гигабита в секунда. Продава се в комплект със захранващ кабел.


Вижте ASUS VivoPC VC60 - елегантен мини компютър с процесор Intel