По непотвърдена информация, тази седмица Apple ще предоставят нов софтуерен ъпдейт на операционната си система iOS. Според запознати източници, версия 8.1.3 на iOS вече е била тествана от служители на магазини на Apple и е готова за официално представяне и разпространение.

 

Ако информацията е вярна, то Apple ще пропуснат бетата на 8.1.3. Все пак, не се гответе за голямо обновление: почти сигурно е, че следващият голям ъпдейт на iOS – iOS 8.2 – ще дебютира чак през март заедно с часовника Apple Watch. Въпреки това, потребителите на iOS 8 ще се зарадват на фиксове за бъгове, подобрения в производителността на платформата и, евентуално, на нови функции.

 

Напомняме, че предишният ъпдейт – iOS 8.1.2 – оправи проблемите с изчезващите рингтонове, подобри живота на батерията, както и свързването посредством Wi-Fi и Bluetooth. Някои потребители, обаче, продължиха да се натъкват на тези проблеми. Ето защо се смята, че iOS 8.1.3 ще е по-скоро разширение на iOS 8.1.2, което ще ощастливи тази малка група собственици на iOS устройства, чиито проблеми не са били оправени от предния ъпдейт.