Аpple планират да прекратят разработването на своето Aperture приложение, което е фокусирано към професионалните фенове на фотографията, които използват нейните лаптопи и компютри. Вместо това компанията ще подкани своите потребители да прехвърлят информацията и изображенията си в новото заглавие Photos в Mac OS X Yosemite. Oт компанията също така потвърдиха пред TechCrunch, че информацията за спирането на Aperture е достоверна.

 

В изявлението на Apple се казва, че тя ще продължи да предоставя ъпдейти, които да позволят приложението да работи по най-добър начин с Mac OS X Yosemite. Въпреки това компанията не планира да разработва негови нови версии, но пък любителите на Aperture могат да продължат да работят с него. Премиерата на приложението бе преди девет години и досега то възприемано като професионална версия на iPhoto.

 

Компанията е на мнение, че новото Photos приложение, както и iCloud Photo Library са чудесната комбинация, която ще позволи на потребителите да имат винаги достъп до своите снимки и да ги редактират независимо къде се намират. Трябва да отбележим също, че Adobe несъмнено ще се опитат да привлекат вниманието им към своите атрактивни продукти, след спирането на разработването на Aperture. Ще е интересно да видим и какви нови подобрения ни очакват в iPhoto приложението, които ще дебютират с iOS 8.