Смартфоните на Nokia винаги са впечатлявали своите потребители с възможностите на своите камери. Технологията PureView има милиони фенове по цял свят и е едно от ключовите предимства на устройствата на компанията пред конкурентите им. Последните данни в интернет разкриват, че Apple се е възползвала по най-добър начин от придобиването на мобилния бизнес на Nokia от Microsoft, съобщава Gsmarena.

 

Причината е, че технологичния гигант е привлякъл един от най-ценните експерти на Nokia, а именно Ари Партинен. Припомняме ви, че досега той бе шеф на Lumia Photography дивизията на компанията и има ключова роля за създаването на камерафони като Nokia N8 и Nokia 808 PureView. Информацията бе потвърдена и от самия Партинен в неговия официален акаунт в Twitter, където той сподели, че от следващия месец ще е част от Apple.

 

Любопитното е, че само преди няколко дни компанията патентова нова уникална технология за оптично стабилизиране на изображенията, която заедно с допълнителен софтуер позволява няколко изображения да бъдат комбинирани в една снимка с висока разделителна способност. Все още не знаем на каква позиция ще бъде назначен Партинен в Apple, но при всички положения можем да очакваме да допринесе за впечатляващите фотографски възможности на следващите смартфони на технологичния гигант.  Ще е много любопитно да видим кое ще е първото устройство на технологичния гигант, което е плод на сътрудничеството на Apple с бившия шеф на Lumia Photography дивизията.