Amazon e най-голямата търговска верига в интернет, като през последната година компанията представи и няколко много атрактивни таблета с бранда Kindle Fire. Последните данни на The Wall Street Journal разкриват, че тя вече разработва нова онлайн стрийминг услуга. Проектът все още се намира в начална фаза на развитие, но Amazon вече се е договорила с поне три водещи собственици на мултимедийно съдържание, предаде Geeky-Gadgets.

 

Oсновният акцент на услугата е възможността потребителите да стриймват телевизионни предавания онлайн от богата колекция, която се очаква тя да предложи. По този начин Amazon планира да се конкурира директно с популярни предложения като Netflix, както и други услуги на водещите кабелни оператори по цял свят. В момента все още не разполагаме с данни кога можем да очакваме официалната и премиера, както и какъв ще е абонаментът за нея.

 

Google и Sony са други големи компании, които според анализаторите също проявяват голям интерес към тази пазарна ниша. На този етап, обаче те все още не са обявили сключване на споразумения с най-големите притежатели на съдържание, които да се включат към услугите им. Ще бъде много интересно да видим как ще се промени баланса на силите в този сегмент след като новото предложение на Amazon бъде представено официално.