Италианският производител Alfa Romeo подготвя премиерата на няколко нови автомобила от висок клас, които ще видим през следващата година. Въпросният модел се разработва с кодовото име Giulia, като официалното му представяне ще се реализира през юни. Предстоящият автомобил на Alfa Romeo ще бъде позициониран като директен конкурент на BMW 3 Series гамата на германската компания, предаде Geeky-Gadgets.

 

Новият модел представлява наследник на Alfa Romeo 159, който луксозната компания спря да произвежда преди три години. Потребителите ще разполагат с възможността да избират между разнообразни версии с бензинови и дизелови агрегати предлагащи четири или шест цилиндъра. Според данните, които имаме досега новият автомобил на компанията ще има максимална мощност от 320 конски сили.

 

Компанията планира да представи и по-бърза версия на Giulia, която ще е с 500 конски сили и ще се конкурира с модели като Меrcedes AMG 63. Стратегията на Аlfa Romeo предвижда дебюта на седем нови автомобила в следващите пет години, които ще са фокусирани към различни ценови сегменти. Единият модел ще е отговора на компанията към BMW 5 Series, заедно с два нови SUV модела успoредно със спортен автомобил и Alfa Romeo 4C.