Германският производител на спортни стоки Adidas разкри, че планира да представи два нови модела обувки, които са вдъхновени от космическите костюми на NASA. Пълното им име е Response Trail Robot и Ozweego Robot, като дизайна им е базиран на класическите Меrcury скафандри, които са използвани от астронавтите в реални мисии на агенцията. Adidas са използвали специални материали в разработването им, благодарение на които те впечатляват със своя „космически“ дизайн, коментира CNet.

 

Двата чифта обувки са създадени от креативния директор на Christian Dior, Раф Симонс и са част от есенно-зимната 2015-16 колекция на компанията. Моделите са в сив цвят, като всички компоненти от тях като връзки, шефове, ципове и др. напомнят скафандрите на астронавтите. Допълнителните сини и червени нюанси имитират лицевата страна на костюмите, които са използвани при популярните Apollо мисии на NASA.

 

Adidas се надяват Response Trail Robot и Ozweego Robot да привлекат вниманието на потребителите, които искат да изглеждат различно. Компанията потвърди, че ще стартира доставките на новите си обувки до своите търговски партньори през юли. Ако се интересувате от покупката на подобни модели е добре да знаете, че цената им ще бъде €400 и €645.