Acer Aspire E5-521 е лаптоп който може да се похвали с много ниско ниво на шум и много дълъг живот на батерията. Разполага с четириядрен AMD A8-6410 процесор, 4GB RAM, AMD Radeon Radeon R5 M240 видеокарта с 1GB памет и 1TB твърд диск. Главното му предназначение е за домашна употреба като гледане на филми, сърфиране в интернет, текстообработка и тн. и е на много достъпна цена от около 600лв.

 

Корпусът е изцяло черен и е направен от пластмаса и създава впечатление на здрав и стабилен лаптоп. Разполага с 15.6-инчов матов дисплей с резолюция 1336x768 пиксела, но максималната яркост на екрана, както и контрастът са малко разочароващи. Лаптопът също разполага с две вградени стерео колонки и тежи 2.5кг.

 

Най-впечатляващото за този лаптоп е това колко е тих както по време на стартиране, така и по време на работа. Единствено твърдият диск се чува съвсем леко, но ако обмисляте да го смените с SSD памет например, лаптопът би бил напълно безшумен. Другият огромен плюс е, че батерията издържа около 7 часа при непрекъснато ползване. Лаптопът има вход за USB 3.0, два входа USB 2.0, VGA порт, вход за LAN кабел, HDMI порт, комбо жак за микрофон и слушалки, четец за карти памет и DVD запизващо устройство. Той също така разполага и с Acer Crystal Eye HD уеб-камера и е всичко което бихте искали от лаптоп за развлеяение у дома.