Google Glass е нестандартен продукт, който привлече вниманието ни към новото поколение смарт очила с добавена реалност. Много компании вече започнаха да експериментират с разработването на подобни устройства и вероятно те ще имат все по-силно присъствие в ежедневието ни. Учените от NASA сега започнаха да проучват възможността да използват тази иновация в бъдещите си космически мисии, предаде Engadget.

 

Идеята на агенцията всъщност е астронавтите да разполагат със специални смарт очила, които да ги улеснят в извършването на служебните им задължения. От NASA вече си сътрудничат с представители на компанията Оsterhout Design Group (ODG), за да използват нейната уникална технология. Съвместният им проект предвижда да се създадат очила, които комбинират в себе си виртуална с добавена реалност и да са задължителен аксесоар в бъдещите мисии.

 

Интелигентните аксесоари ще им позволят да си взаимодействат по изцяло нов начин със сложното оборудване и системи, с които разполагат космическите совалки. По този начин те ще могат лесно да контролират работата, а също и да отстраняват евентуални проблеми, които възникват. Все още не знаем кога NASA планират да стартират реализацията на тази концепция и да оборудват със смарт очила участниците в следващите ѝ мисии.