Анализаторите от известно време постоянно предричат залеза на социалните мрежи. За Facebook се говореше, че ще престане да бъде предпочитаният избор още преди публичното предлагане на търг на акциите на компанията.

 

И въпреки че след това себестойността им рязко падна, тази социална мрежа има все така своите верни последователи. Подобна обаче е ситуацията и с останалите подобни услуги и Google+ не прави изключение.

 

Нещо повече – за социалната мрежа на Google предричаха провал още при самия старт. А след неотдавнашните нови спекулации, че „Google+ умря“, от Business Insider са решили да ни предложат една много важна актуализация по темата.

 

И тя е, че платформата „живее“ и има много полезни инструменти, чрез които можете да извлечете максимума от тази социална мрежа. Анализаторите от медията ни припомнят, че това е голяма платформа, с която можете да генерирате много по-лесно средства отколкото в други мрежи.

 

Информацията е полезна от гледна точка на потребителя, тъй като скорошно  проучване на Forrester установи, че потребителите си взаимодействат с мнения за търговски марки почти толкова, колкото и във Facebook.

 

1.  Post Editor

Post Editor ви дава възможност да форматирате вашите постове в Google+ и да използвате удебелен шрифт, курсив и зачеркнат. Има и опция за добавяне на символи. Post Editor е разширение за Google Chrome.

 

2. Timing+

С Timing + може да разберете кое е най-доброто време да публикувате вашите постове. Това е невероятно лесен за използване инструмент – просто влезте в Google + и той ще анализира последните ви 100 постове, за да ви даде представа кое е най-доброто време да публикувате.

 

3. CircleCount

CircleCount е безплатен инструмент, чиято цел е да ви помогне да разберете много по-добре Google+ като aнaлизиpa paзлични дaнни oт социалната мрежа. Πpи изпoлзвaнeтo му  мoжe дa пpoyчвaтe paзнooбpaзнa инфopмaция зa пpoфилa cи и дa нaмepитe cтaтиcтиĸa зa cтaтycитe cи, ĸpъгoвeтe и пocлeдoвaтeлитe, ĸaĸтo и мoжe дa пoлyчитe цялocтeн aнaлиз и cтaтиcтиĸи.

 

4. Steady Demand Pro 

Steady Demand Pro ви дава достъп до невероятна информация, която все още не се среща в другите инструменти. Освен това можете да следите вашите конкуренти и дори да получите указания за това, което трябва да направите, за да подобрите резултатите си.

 

5. All my + 

Ако търсите подробна информация за някой потребител на Google+, All my + ви дава една чудесна възможност. Инструмента дори предлага възможност да изтеглите тези данни.

 

6. Do Share 

Do Share е полезно Google + разширение за Chrome, което позволява да управлявате публикациите си в социалната мрежа. Ако имате готов материал за публикация, а не исакте да го публикувате, тъй като току що сте публикували вече актуализация, може да го запазите като чернова и да го споделите когато вие прецените. Do share притежава и една много полезна опция, а именно да настроите кога точно да бъде автоматично  публикуван даден материал.

 

7.  Circloscope

Circloscope e paзшиpeниe зa Chrome, ĸoeтo пpeдcтaвлявa eдин бoгaт нa oпции инcтpyмeнт, ĸoйтo ce изпoлзвa зa aнaлиз нa ĸpъгoвe в Google+.Чpeз изпoлзвaнeтo мy щe мoжeтe лecнo дa нaмepитe и пpeмaxнeтe нeaĸтивни пpoфили, cпaмъpи или xopa, ĸoитo нe ca ви пocлeдвaли oбpaтнo. Paзшиpeнитe фyнĸции нa инcтpyмeнтa щe ви пoзвoлят дa oтĸpиeтe и дoбaвитe в ĸpъгoвeтe cи xopa c шиpoĸo влияниe в coциaлнaтa мpeжa, ĸaĸтo и дpyги дaнни зa aнaлиз.

 

8. NOD3x

NOD3x е инструмент, който има много потенциал. Ако искате да получите анализ на данните в Google+ на по-дълбоко ниво започнете от тук. При това NOD3x не се ограничава до поддържане само на Google+, а може да го използвате и за анализ на данни от YouTube и Facebook.