Браузърът Firefox на Mozilla позволява на потребителите да персонализират своя уеб браузър така както на тях им харесва. Вече има някои фантастични разширения за Firefox а и междувременно самия браузър има много по-добри вградени възможности с Firefox 35.

 

Версията въвежда нов видео чат Firefox Hello, както и Firefox Share и Marketplace. Но както винаги, в центъра на вниманието е това, което разработчиците предлагат като допълнителна гъвкавост към Firefox браузъра с отворен код.

 

Кликнете тук, за да разберете защо Firefox сменя търсачката Google с Yahoo в следващите пет години преди да разгледате тези 8 полезни разширения за Firefox, към които обръщат вниманието ни от PC Mag.

 

1. Imagus

Популярното Chrome разширение Imagus вече е налично и за Firefox. Благодарение на него ако застанете с мишката върху някое изображение ще може да го видите в по-голям размер без да се налага да отваряте нов таб.

 

2. Privacy Badger

Няма как да не знаете, че големите сайтове следят как използвате интернет. Вие обаче можете да предотвратите това с разширението за Firefox, Privacy Badger. То гарантира неприкосновеността на личния ви живот и сигурността ви.

 

3. ZenMate

Има някои големи Virtual Proxy Network (VPN) услуги, но малцина са толкова лесни за ползване като ZenMate.

 

4. Tab Groups Helper

Има недостиг на разширения за Firefox за управление на табовете. Ето защо трябва да тествате Tab Groups Helper. Неговата цел е да направи списъци на базата на вашите отворени в момента табове. Изберете списък и групираните табове ще се скрият и така няма да отвличат вниманието ви.

 

5. Tab Colors

Имате един единствен прозорец на браузъра, но всеки таб може да се отнася до различни задачи. Tab Colors ви дава възможност да добавите цветове като фон на всеки отворен таб, за да разделите задачите си.

 

6. Open Link In Silent Tab

Представете си, че отворите видео в YouTube в нов таб и продължите да сърфирате в друг отворен таб и когато видеото се зареди вие ще го чуете че работи във фонов режим. Това понякога е малко неприятно, но ако използвате Open Link In Silent Tab ще избегнете това неудобство.

 

7. Fokus

Когато искате да се съсредоточите само върху една част от дадена уеб страница и върху нищо друго, Fokus е това, което ви трябва. Изберете текст, активирайте Fokus и разширението ще ‘спусне‘ полупрозрачно черно наметало върху останалата част от страницата и ще подчертае само избрана част.

 

8. UI Eraser

Някои разширения, като например UI Eraser позволяват да направим Firefox да изглежда така както искаме. UI Eraser не е за добавяне на елементи, а за изтриването им. Ако искате например, да премахнете нещо от лентата с инструменти може лесно да го направите.