Windows 7 е наистина брилянтна операционна система, но уви е много податлива на вируси и атаки от шпионски софтуер. Затова, първата най-важна задача на потребителите е да си намерят перфектна антивирусна софтуерна програма.

 

Вижте списък на най-добрите безплатни антивирусни програми, които са напълно съвместими с Windows 7. Благодарение на тях ще поддържате компютъра си в безопасност от различни заплахи, вируси, и хакери.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials предпазва компютъра от вируси, шпионски софтуер, и друг злонамерен софтуер. Програмата е лесна за инсталиране и винаги се актуализира, така можете да сте сигурни,  че вашият персонален компютър е защитен.

 

2. Avast Free Antivirus

Този софтуер осигурява пълна защита от вируси за вашия компютър. Той се допълва от анти-шпионски софтуер, firewall и антиспам модули, за да ви защити срещу фишинг схеми, кражба на самоличност, и вирусите в интернет. Осигурява автоматична актуализация за по-голямо удобство и безопасност на потребителя.

 

3. AVG Free Antivirus

AVG е с доста опростен потребителски интерфейс и отнема една минута да се инсталира на вашия компютър.

 

4. Avira AntiVir Personal

Един от лесните за използване антивирусен софтуер. Той работи перфектно и открива вируси, шпионски софтуер и заплахи.

 

5. Panda Cloud Antivirus

Първата безплатна антивирусна програма, която работи в облак. Panda Antivirus Beta3 поддържа Windows 7 (32 and 64bit).

 

6. Comodo Firewall + Antivirus

Comodo Internet Security включва комбинация виртуални инструменти за системата и регистъра, за да се бори със зловредния софтуер.


7. ClamWin Free Antivirus

ClamWin е безплатна антивирусна програма за Windows 7 / Vista / XP / Me / 2000 / 98 и Windows Server 2008 и 2003 година. Обърнете внимание - ClamWin Free Antivirus не включва скенер в реално време. Трябва да сканирате файловете, за да откриете вирус или шпионски софтуер.

 

8. Free eScan Antivirus Toolkit Utility

Antivirus Toolkit не изисква инсталация и може да тръгне директно на вашия компютър от USB устройство или от CD-ROM. Програмата може също така да работи, дори ако вече имате друг антивирусен софтуер, инсталиран на вашия компютър.