Докато има изобилие от уеб-базирани инструменти и трикове за по-добра работа с уеб браузърите, вашата продуктивност ще се подобрява, а на вашите способности ще завидят всичките ви колеги и познати.

 

Ако използвате Chrome за сърфиране в интернет, сигурно знаете, че този браузър се слави с огромна функционалност осигурена от разширения. Анализаторите от PC World представят на вниманието ни 7 Chrome разширения за по-добра продуктивност.

 

Те ще добавят повече функционалност към Chrome за Windows и ще дадат повече възможности на собствениците на хромбуци. А ако се интересувате от съвети в случай, че претоварвате Chrome браузъра си, вижте какво може да се направите когато Chrome забие или как може да работите офлайн в Google Chrome.

 

1. Google Calendar

Разширението Google Calendar опростява няколко задачи и премахва необходимостта от стартирането на календара в друг таб на браузъра. То ви дава бърз достъп до създаване на ново събитие или да проверите графика си, за да не пропуснете среща. Разширението също така ви позволява да добавяте всяка дата, посочена в уеб страница като запис в календара. Например, ако докато сърфирате в мрежата попаднете на анонс за събитие, на което искате да присъствате, просто маркирайте текста и кликнете с десния бутон върху него.

 

2. Save to Google Drive

Save to Google Drive ви помага да запазите уеб съдържание или скриншот на браузъра в Google Drive. Можете дори да изрязвате цяла уеб страница и да я запазите като PNG или HTML файл.

 

3. Clearly

С едно кликване Clearly ще ‘почисти‘ уеб страницата от реклами и всички ненужни други елементи, за да може да се фокусирате върху съдържанието на статията. Въпреки че и  други разширения (като Readability) правят същото, това разширение добавя възможността да маркирате и да подчертавате текст в статията, а след това да съхранявате лесно бележките си в Evernote.

 

4. Todoist

Разширението Todoist ви държи организирани, фокусирани и по-продуктивни. То ви позволява да добавяте задачи, да ги възлагате на други, както и да проверявате какво трябва да се направи в момента. Информацията може да се синхронизира с приложението Todoist за iOS и Android.

 

5. Google Cast

Google Cast ви позволява да намирате и пускате съдържание на вашето Chromecast устройство от вашия Chrome браузър. Не си мислете, че това разширение е само за забавление. Може да го ползвате и в случаите когато трябва да представите слайдшоу или видео към на групи колеги или клиенти.

 

6. ShortenMe

Споделянето на линкове в социалните медии е забавно, но ще имате нужда от разширението ShortenMe. То ви позволява да съкращавате URL адреси с goo.gl, да ги копирате в клипборда, и да генерирате QR кодове за всички тях с едно кликане.

 

7. Pushbullet

Нищо не може да обвърже вашия телефон и десктоп в едно така както го прави Pushbullet. С това разширение нотификациите насочени към телефона ви ще се появяват директно в браузъра на компютъра ви. Има също така и полезна функция, която ви позволява да копирате текст от десктопа и след това го поставите на вашето Android устройство. Към разширението постоянно се добавят нови функции, така че си заслужава да го ползвате.