Когато Samsung Galaxy излезе на пазара преди 2 години, потребителите в САЩ алармираха, че не могат да използват GPS услугата. Проблемът беше решен, но до днес, всеки потребител на нов модел смартфон задава един и същ въпрос: ‘Как да използвам GPS-а на телефона?’

 

За да се възползвате от GPS-a на вашия Android OS телефон е необходимо да имате правилното приложение. На пазара има различни приложения, с които можете да получите инструкции за шофиране, да откриете евтини места за пазаруване, да си направите цифров албум на местата, които сте посетили през ваканцията, и много други.

 

Повечето потребители смятат, че GPS приложенията са основно софтуер, който дава указания на шофьорите. Днес, обаче, има много приложения, които използват по невероятен начин местоположението на вашето Android OS базирано устройство. Независимо дали става дума за разходка в планината, или за игра на голф на любимото игрище, тези приложенията ще ви бъдат от полза, и ще ви доставят удоволствие от заниманията ви.

 

Най-хубавото е, разбира се, че приложенията са безплатни. Вижте класацията на CIO за най-добрите GPS приложения за Android OS устройства.

 

 

1. Nike+ Running 

iOS потребителите имат достъп до прекрасното приложение на Nike от години, но сега и Android потребителите могат да се възползват от него. Nike+ Running използва GPS функцията, за да следи местоположението ви и скоростта, с която се движите. С това приложение можете да си поставяте цели, да следите напредъка си, да споделяте резултати с приятел, и други.

 

2. Glympse  

Понякога ви се иска да позволите на други хора да научат вашето местоположение. Разбира се, можете да им изпратите SMS-и или имейли, да публикувате статуса си във Facebook, или да се обадите по телефона. Но можете и да свалите Glympse. Приложението ви позволява временно да споделяте местоположението си чрез динамично актуализирани карти, които показват къде се намирате, но само толкова дълго, колкото искате вие. Услугите се използват и за уведомяване на членовете на семейството, приятели и колеги, за вашето местонахождение.

 

3. Where 

Ако сте в настроение за бързо хапване, но не знаете къде има заведения за хранене във вашия район, това приложение ви помага да намерите ресторанти, барове, магазини и други заведения, които са близо до текущото ви местоположение, и също така ви предупреждава за сделки, които могат да ви спестят пари. В допълнение, можете да споделяте препоръки с приятели и да виждате техните предложения за местата където можете да отидете.

 

 

4. CoPilot GPS 

Ако не желаете да правите голям трафик на данни, можете да се възползвате от CoPilot GPS. Приложението съхранява детайлни карти на телефона ви, така че да можете да  получите инструкции за ходене и шофиране без да разчитате на вашата мобилна връзка.

 

5. GPS Status & Toolbox 

Истинските фенове на GPS ще оценят силата на GPS Status & Toolbox, който ви помага да получите най-доброто от GPS функцията на вашия телефон, като следите неговите, така наречени ‘сурови’ данни. С това приложение ще можете да следите позицията и силата на сигнала на спътниците, както и точността, скоростта, и други подробности.

 

6. My Tracks

С My Tracks можете да следите местоположението си, както и да го записвате и споделяте чрез Google +, Facebook, и Twitter.

 

7. Lookout Security & Antivirus

Може би се чудите защо приложение за сигурност е намерило място в този списък, но ако някога сте си загубвали мобилния си телефон, ще разберете колко полезно може да бъде то. Можете да инструктирате Lookout Security & Antivirus да използва GPS функцията на вашия телефон, за да определи точното местоположението на телефона ви на Google Map.