Името на Microsoft винаги е будило интереса на хора с най-различни професии и интереси. Причината за това не са само успехите им в софтуерната индустрия, а и причините, които стоят зад техния успех. Мнозина смятат, че това са идеи и разбирания, които са водили създателите и главните действащи лица. Вижте няколко от най-забавните и интересни факти за Microsoft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Бил Гейтс винаги казва на своите служители: „Ако не можете да направите нещо добро, направете го да изглежда добре”.

 

2. Microsoft винаги използва  кодови имена за разработка на своя софтуер преди да бъде пуснат на пазара. Например, Windows 7 е "Vienna". Пълният списък може да намерите тук.

 

3. Първата операционна система на Microsoft е наречена Xenix и е била версия на UNIX. Със създаването на MS-DOS за IBM компютри, Microsoft започва своя поход на софтуерния пазар.

 

4. Знаете ли, че в Windows не можете да създадете папка с име “con”?

 

5. Първият вирус създаден за Windows е бил наречен Winver 1.4.

 

6. Името на търсачката Bing води началото си от Бинго играта. Идеята е, че онова, което намирате с тази търсачка е било нещо търсено и намерено. В началото предложението е било за Bang, защото е кратко, лесно запомнящо се, и лесно за писане. Bing е бил предложен заради всичко това, и заради идеята за bingo играта като допълнение.

 

7. По ирония на съдбата, Macintosh бизнес отделът на Microsoft е един от най-големите разработчици на софтуер за Macintosh след Apple Inc. А  пакетът Microsoft Office за Mac компютри е бил пуснат през 1989 година – една година преди MS Office да излезе за Windows.