NFC или Near Field Communications („Безжично свързване на две близкостоящи едно до друго устройства“), бързо се превръща в стандартна характеристика на смартфони, таблети и лаптопи, както и за широка гама от аксесоари.

 

В допълнение към възможността за мобилни плащания по мобилни телефони, технологията дава възможност с едно докосване да сдвоявате устройства чрез Bluetooth или Wi-Fi Direct, така че да свържете безжично със своя телефон телевизор и други аксесоари, без да използвате специално меню с настройки.

 

И така, красотата и полезността на този безжичен стандарт за комуникация с малък обсег може да се обобщи в три основни цели: споделяне, сдвояване и транзакции на парични средства. NFC може да превърне вашия телефон в цифров портфейл, в ключ за къщата или колата, или да служи като фирмен идентификационен бадж. Това обаче е само началото. Или поне това може да се заключи от информацията на Mashable.

 

1. NFC Ring

Можете да използвате този NFC пръстен, за да отключвате врати, мобилни телефони и да обменяте информация с други  хора. Пръстенът е изключително стилен, направен е от стомана и телешка кожа.

 

7____nfc_-1_400

 

2. Sony SRS-BTV5

Sony SRS-BTV5 e компактен безжичен високоговорител. Tрябва само да докоснете смартфона си до джаджата и ще се наслаждавате на музиката. Когато получите обаждане, натиснете бутона за приемане на повикването и музиката ще спре. Sony Wireless Speaker SRS-BTV5 има вграден микрофон, който го прави идеален, когато другите около Вас искат да вземат участие в разговора. Отличителната сферична конструкция осигурява богат, безжичен, преносим звук чрез уникалния говорител.

 

7____nfc_-2_400

 

3. Nokia Luna слушалки

Тези малки и цветни слушалки имат размери 25,31 x 24,00 x 26,36 мм и с тях може да приемате разговори със свободни ръце. С тях ще чувате всяка дума благодарение на ултрачистият високоговорител и чувствителен микрофон за ясни разговори без пращене. Може да използвате джаджата до 8 часа с едно зареждане на батерията им.

 

7____nfc_-3_400

 

4. Parrot Zik безжични слушалки с тъч панел

Слушалките са изключително стилни, леки и практични, с ергономичен дизайн и ще ви осигурят невероятно чист и качествен звук, въпреки че се изпозлват без кабел. Parrot Zik са снабдени с „Parrot Concert Hall“ ефект, който създава илюзията, че сте в концертна зала и звукът идва от сцената пред вас.

 

7____nfc_-4_400

 

5. NFC Android безжична клавиатура

Тази сгъваема клавиатура тежи само 141,74 грама и поддържа устройства, работещи с Android 4.0 и по-нови версии. Просто поставете вашия смартфон в средата на клавиатурата и сте готови да изпращате имейли или текстови съобщения с много по-голяма бързина и точност.

 

7____nfc_-5_400

 

6. Sony  NEX - 5T

Този компактен фотоапарат от Sony разполага със сменяеми обективи, бърз Auto Focus (AF) и технологията NFC, която позволява безжичен пренос на снимки и видео файлове от фотоапарата на всеки NFC-съвместим смартфон.

 

7____nfc_-6_400

 

7. Pair Mouse

Pair Mouse е първата безжична мишка на HP с възможност за комуникации в близък обхват чрез технологията NFC. 

 

7____nfc_-7_400.