Ако смятате, че имате килограми, които можете да свалите, или просто искате да поддържате теглото си, физическата активност е от ключово значение. Ще се съгласите обаче, че никак не е лесно да започнете да тренирате, но дори и да намерите сили да започнете много е трудно да поддържате този ритъм.

 

Ако имате смартфон нещата може да станат много по-лесни за вас. Съществуват много приложения, които могат да ви помогнат да влезете във форма, а от PC Mag са съставили списък с шест от най-добрите.

 

Преди това може би ще искате да видите кои 5 грешки, допускаме с фитнес тракерите. А ако кликнете тук ще може да разгледате и научите повече за тези пет фитнес джаджи, които са водоустойчиви.

 

И така, вижте тези 6 приложения, които ще ви помогнат да влезете във форма.

 

1. Nike+ Running

Nike+ Running е едно от най-популярните фитнес приложения. То проследява разстоянието, което сте изминали, скорост, време и ви позволява да се конкурирате с приятелите си. Експертите казват, че най-добрият начин за постигане на целите, които си поставяме е като следим резултатите си, така няма да се обезсърчаваме. След като данните са от решаващо значение, защо не получите мотивация като споделяте вашите постижения с приятелите си и обратно.

 

2. 7 Minute Workout

Нямате време за тренировки? Приложението 7 Minute Workout е готово да ви помогне, така че вече нямате причина да не тренирате. То ви предлага възможност за провеждане на тренировки с продължителност 8 минути. Неговите създатели са насочили усилията си към подбиране на упражнения с висока интензивност, за да могат да отговорят на нуждите на онези от вас, чиито ежедневие е много напрегнато.

 

3. Coach.me

Coach.me е приложение, което ще ви даде не само мотивация да тренирате, но и полезни съвети. Добавете към това и целта ви да сте във върхова форма и възможността да споделяте резултатите си и може да сте сигурни, че имате всичко, от което имате нужда.

 

4. RunKeeper

Ако сте сред хората, практикуващи джогинг, то това приложение е точно за вас. Сред многото му функции са измерване на скоростта и пробяганото разстояние, показателят на изгорелите калории и възможността за плануване на дължината на трасето. Може да се използва не само по време на бягане, но и докато се разхождате или карате колело. За целта се използва GPS-а на устройството ви. Дори е възможно слушането на музика от телефона ви, без това да пречи на RunKeeper.

 

5. Carrot Fit

Carrot Fit е личен асистент за поддържане на ритъма, който вече сте постигнали в тренировките си.

 

6. Strava

Strava е фитнес приложение, което ви осигурява постоянна връзка с всички ваши познати и близки, които споделят вашата идея за тренировка. С него може да споделяте своите резултатит, времето прекарано в каране на колело, и така нататък. Освен това приложението ви предлага маршрути, които са в близост до вас.