Ако сте имали възможност да се докоснете до FaceTime, сигурно сте се уверили сами колко полезна е подобна услуга.

 

Противно на общоприетото схващане обаче, мобилните видео разговори не са били измислени от Apple, и почти всеки 3G телефон, продаван днес идва с тази функционалност. Това, което не може да се отрече на Apple обаче е, че компанията  направи видео разговорите едно наистина завладяващо изживяване.


Проблемът с FaceTime, обаче, е, че тази услуга може да се ползва само между две устройства на Apple. Затова, ако вие сте собственик на iPhone, няма да можете да провеждате видео чат с вашия приятел, който притежава Android смартфон. Как бихте могли да промените тази ситуация?

 

Според Into Mobile, можете да използвате някое приложение на трети страни. Медията  предлага 5 приложения, които позволяват на iPhone и Android потребителите да провеждат видео разговори помежду си. Ето кои са те:

 

1. Fring

Хубавото на Fring е, че освен на iOS и Android базирани  устройства, услугата работи и на Symbian смартфони, като например, Nokia E7 и N8. Освен това, Fring е единственото приложение от изброените тук, което поддържа видео разговори в група, като позволява до 4 души да участват в един видео разговор. В допълнение, услугата има и VoIP телефония, което е предимство, ако искате да се свързвате с приятели в MSN Messenger, Google Talk, AIM, или ICQ.


2. Movicha

Според създателите на услугата, потребителите могат да се насладят на абсолютно криптирани разговори. Movicha е достъпно както за iOS и Android потребителите, така и за Symbian, и Windows Mobile, като от компанията са обещали скоро да има версия и за BlackBerry потребителите.

 

3. Skype

Едва ли има нещо, което да кажем за Skype, което вече да не се знае от потребителите. Освен основните разговори, Skype също ви позволява да изпращате и SMS-и.

 

4. Tango

Tango не поддържат мигновени съобщения, което може да бъде спънка за някои. Въпреки това, това приложение си струва да се спомене, тъй като има някои интересни функции.

 

5. Yahoo Messenger

С Yahoo Messenger може да провеждате видео разговори, да изпращате SMS-и, и да споделяте изображения.