Независимо дали се налага да разговаряте с важен за вас човек или да обсъждате плановете си за уикенда с цялата компания, Hangouts е идеалният избор. С услугата на Google напълно ще забравите, че не разговаряте на живо.

 

Знаехте ли, че можете да показвате снимки и да споделяте как се чувствате с емотикони? Ако мислите, че има какво още да научите за начина на ползване на Hangouts, вижте съветите на PC Mag.

 

От медията са съставили списък с 5 полезни трика за Google Hangouts, които може да не знаете.

 

1. Създаване на драскулки

Хората обичат да създават хумористични драскулки. Можете да направите това и в Hangouts, но трябва да знаете къде да намерите тази функция. Поставете курсора на мишката върху иконата на снимка (на малката планинска сцена в долния десен ъгъл на прозореца на чата) и ще се покаже икона на молив. Кликнете върху нея и ще се отвори пространство, което можете да използвате, за да нарисувате идеите си. Можете да избирате различни размери на четката, форми, цветове и степен на прозрачност.

Натиснете бутона "Send" и рисунката ви ще се появи в основния прозорец за съобщения. Всеки участник в Hangout ще може да редактира изображението. Всяка промяна ще се записва като нова снимка, която ще се поставя под него.

 

2. Използване на емотикони

Защо да казваме нещо с думи, когато можем да го кажем с очарователен малък анимационен герой? За щастие, с Hangouts може да се изразите напълно без да използвате и дума, защото има достатъчно емотикони които може да използвате. За да намерите огромната библиотека с емотикони трябва само да натиснете малкото усмихнато лице в долния ляв ъгъл на чат бокса и да кликнете върху някой емотикон. След това той ще бъде добавен към вашия разговор. За съжаление, Hangouts не ви позволява да използвате няколко емотикона на един и същ ред, тъй като всеки емотикон автоматично се поставят на отделен ред.

 

3. Активиране на скритите анимации в Google Hangouts

Програмистите на Google имат твърде много време и скритите великденски яйца в Hangouts доказват това твърдение.

 

4. Дабавяне на снимки към разговорите

Знаехте ли, че можете да добавите снимки директно в разговорите си от различни източници. Просто кликнете върху малката икона на снимка в долния десен ъгъл. Ще се отвори изскачащ прозорец с редица опции. Ето какво ви позволяват някои от тях:

- "Upload photos" – Качвате снимки от компютъра си.

- "Video search" – Може да търсите линкове към видеоклипове в YouTube.

- "Web camera" – Може да си направите снимки с вашата уеб камера и да я споделите с хората с които разговаряте.

- "Photos" – препраща ви към новата услуга Google Photos.

 

5. Провеждане на видео чат

Виждате ли малката икона на кинокамера в горния ляв ъгъл? Можете да кликнете върху нея, за да се отвори прозорец за видео чат. За да се ползвате от тази възможност обаче ще трябва да си изтеглите безплатния плъгин Hangouts Plugin за вашия браузър. 

 

Вижте как да активирате забавните скрити анимации в Google Hangouts.