Операционната система Windows отдавна е критикувана за това, че с течение на времето започва да работи все по-бавно. Инсталирането на приложения, пачове, драйвери и така нататък, претоварват платформата, в резултат на това производителността ѝ бавно намалява.

 

За щастие, съществуват приложения, с които може да оптимизирате системата и да помогнете за възстановяване на производителността ѝ. От PC World са съставили списък с 5 приложения за оптимизиране на Windows OS, които от медията ни препоръчват да не пренебрегваме.

 

А ако сте сред феновете на операционната системата на Microsoft, сигурно ще искате да разгледате и тези 6 начина за оптимизиране процеса на изключване на Windows OS и 5 начина да подобрим работата на Windows 8 OS.

 

1. Advanced System Optimizer

Advanced System Optimizer е пълен пакет с инструменти за проверяване и оптимизиране на вашата система. Част от основните функции са сканиране и фиксиране на проблеми със записите в регистрите, актуализиране на остарели и необходимите драйвери, защита срещу зловреден софтуер, шпионски софтуер и троянски коне, дефрагментиране на хард-диска, възстановяване на случайно изтрити данни, защита с парола на важни файлове, мениджър за деинсталиране на програми и така нататък. След като оптимизирате вашата операционна система, можете да използвате инструмента за редовна поддръжка.

Advanced System Optimizer изтеглете от тук

 

2. WinASO Registry Optimizer

Програмата коригира недостатъците в рамките на системния регистър на Windows. Тя сканира цeлия регистър и представя списък с откритите грешки. WinASO Registry Optimizer разполага с доста мощни плейъри, архиватори, модули за почистване на информацията от различните браузъри, за организиране на приложенията, които се стартират със системата ви, за премахване на инсталирани приложения и други.

WinASO Registry Optimizer изтеглете от тук

 

3. WinUtilities Free Edition

WinUtilities Free Edition е подходяща програма за основна поддръжка на вашия компютър. С нея може да почиствате и дефрагментирате системния регистър. Програмата съдържа инструменти за почистване и оптимизация на твърдия диск, инструмент за оптимизиране на паметта, изтриване на временните файлове, интернет историята, следите от работата на други приложения.

WinUtilities Free Edition изтеглете от тук

 

4. ARO 2014

ARO 2014 е оптимизатор на системата, който разглежда различни аспекти но се фокусира предимно върху регистъра. Програмата бързо сканира целия компютър и определя всички грешки в регистъра. Безплатната версия също така ще сканира за непотребни файлове и ще премахне първите 50 грешки безплатно. Ако имате повече грешки, които искате да почистите или искате да настроите програмата да се изпълнява редовно (което е препоръчително), можете лесно да преминете към пълната версия само за $ 29,95.

ARO 2014 изтеглете от тук

 

5. CCleaner

CCleaner е безплатен инструмент за почистване и оптимизиране на вашата система. С него може да изтривате непотребните и временни файлове, в резултат на което вашата система ще зарежда по-бързо и ефективно и ще се освободи повече свободно място на харддиска. CCleaner включва и някои други хубави инструменти, като търсачка на файлове, изтриване на диска и други.

CCleaner изтеглете от тук