Споделянето на бизнес презентация от лаптопа е толкова лесно, колкото да свържете устройството към проектор или голям външен монитор. Но защо да носите тежки преносими компютри, когато можете да направите презентацията си директно от вашия Android смартфон?

 

Смартфоните не са толкова мощни устройства, колкото ноутбуците или таблетите, но те са постоянно с нас и могат да ни предложат много възможности в практически всяка област на ежедневните ни занимания.

 

Така че с подходящите приложения и оборудване, тези устройства могат да се превърнат  изключително лесно в незаменим наш помощник. От PC World ще ни покажат 5 начина за споделяне на бизнес презентация от смартфона

 

Може би ще ви бъде интересно да научите и кои са 6-те неща, които не трябва да казвате по време на презентации, както и кои са програмите, с които може да направите презентациите си по-атрактивни.

 

1. AllCast

Забравете за кабелите и адаптерите. В момента AllCast е най-доброто решение за безжично стриймване на съдържание от вашия Android смартфон към голям монитор или телевизор. Освен по-голям дисплей, ще имате нужда и от декодер, който поддържа AllCast. Поддържани устройства са Roku, Apple TV, Xbox 360, Xbox One и Google Chromecast. Приложението е съвместимо със смарттелевизорите на Samsung, Sony и Panasonic.

AllCast може да изтеглите от тук

 

2. Droid @ Screen

Droid @ Screen е просто решение за споделяне на бизнес презентации от вашия Android телефон. Просто свържете вашия смартфон към компютъра с помощта на микро-USB адаптер и стартирайте приложението за отразяване на съдържание между дисплея на вашия смартфон и монитора. Безплатната версия на приложението ви ограничава до стриймване на съдърабие до 60 секунди. За $ 5 това ограничение отпада.

Droid @ Screen може да изтеглите от тук

 

3. Проектор

По-старите модели проектори обикновено се свързват към компютър чрез VGA порт, докато по-новите проектори се свързват най-вече чрез HDMI порт. За съжаление обаче, вашият Android смартфон вероятно няма нито един от тях. Все пак има начин да свържете телефона си към проектора и да излъчите бизнес презентацията си върху стената. За да направите това ще трябва да си закупите адаптер – micro-USB към HDMI или micro-USB към VGA, в зависимост от това с какъв тип проектор работите. Използването на проектор има определени предимства пред това да свържете вашия смартфон към цифров дисплей. Най-важното е, че ви позволява да показвате вашата презентация във всякакъв размер и на почти всяка стена или равна повърхност.

 

4. Samsung Galaxy Beam

Samsung Galaxy Beam е смартфон с вграден проектор. Благодарение на това собствениците на смартфона могат да излъчват съдържанието което е в момента на екрана на телефона върху почти всяка плоска повърхност. Просто трябва да включат проектора и да насочат телефона като фенерче.

 

5. MHL адаптер

Ако разполагате с голям монитор или телевизор, най-вероятно няма да искате да ползвате проектор. Ако разполагате с подходящите кабели, можете да свържете вашия Android смартфон директно към монитора и да представите презентацията си. Тъй като много малко модели Android смартфони разполагат с HDMI изход (повечето се ограничават до наличието на micro-USB порт), вие ще се нуждаете от MHL адаптер.  Трябва да имате предвид обаче, че не всички смартфони поддържат MHL свързаност.