Google Chromecast беше представен преди време и набира все повече популярност, като тази година от компанията обявиха, че вече има продадени над 17 милиона бройки.

 

Chromecast е джаджа с размерите на USB стик, която се свързва с телевизора чрез HDMI порт и позволява на потребителите да стриймват съдържание от компютър, таблет или телефон на големия екран, като също така разполага и със собствени апликации чиито брой не спира да се увеличава.

 

Ето и някои от най-интересните функции на Google Chromecast:

 

 

1. Можете да го използвате вместо конзола за игри

В Google Play вече можете да намерите около 100 игри за  Chromecast, които могат да бъдат страхотно семейно или индивидуално забавление. Приложенията са за Android и iOS устройства, които реално се ползват за контролер докато играта върви на телевизора.

 

2. Можете да правите слайдшоу директно от телефона ви

Правене на слайдшоу и презентирането му на голям екран никога не е било по-лесно. С апликация като PhotoCast, може да правите слайдшоу за секунди от снимките на устройството ви, Facebook, Google+ или iCloud и да го пуснете безжично на телевизора си.

 

3. Можете да гледате телевизия без да пречите на останалите

Ако искате да гледате нещо на телевизора без да притеснявате или да пречите на другите хора в стаята, апликацията LocalCast е перфектно решение. Тя позволява да гледате видео на телевизора без той да издава звук, а вместо това звукът излиза само от вашето устройство. Просто трябва да си сложите слушалки и може да гледате каквото поискате без да пречите на останалите.

 

4. Можете да свързвате браузъра си с телевизора светкавично

Google Chrome има приставка която позволява с едно кликване на мишката да свържете дисплея на компютъра си с телевизора си и да стриймвате каквото пожелаете. Приставката също разполага с функции за регулиране на качеството на стрийма.

 

5. Можете да го ползвате навсякъде

Chromecast е портативен което позволява да го носите навсякъде със себе си и да го свързвате със всеки телевизор който има HDMI порт. Можете да го използвате у приятел, в хотел и тн. и единственото от което се нуждаете е Wi-Fi връзка.

 

Как да стриймваме съдържание от компютър с Chromecast