В България по стар стил на денят на влюбените 14 февруари се празнува и празника на лозарите и виното – Трифон Зарезан. Почитателите на виното най-вероятно се оглеждат за някоя технологична джаджа, с която да се оборудват, празнувайки денят на виното и любовта в едно.

 

Ето защо решихме да ви предложим тези 5 високотехнологични джаджи за любителите на вино. Ако сте любители на тази божествена напитка виното, може би ще ви бъде инетересно да прочетете тези популярни цитати на известни личности за виното.

 

И тъй като темата е интересна не само за влюбени, а и за всички почитатели на изискани напитки, вижте 10-те страни, в които се консумира най-много вино, за да разберете кои са най-големите любители на вина.

 

1. Coravin 1000 Wine System Access

Това е нова система за отваряне на вино, която ви дава възможност да наливате вино от бутилката без физически да изваждате корковата тапа. По този начин останалото количество в бутилката е защитено от оксидация и то продължава да се развива по естествен начин, все едно не е отваряно никога.

 

5______-1_400_04

 

2. Vinotemp Il Romanzo 2-Bottle

Тази джаджа може да охлади две бутилки вино едновременно до желаната от вас температура. Vinotemp Il Romanzo 2-Bottle е с красив и модерен дизайн и е идеалното решение за всички ваши партита когато държите гостите ви да консумират виното с перфектна температура.

 

5______-2_400

 

3. EuroCave SoWine

Тази машина, направена във Франция от Eurocave е истинско инженерно чудо. В Sowine има две независими едно от друго отделения, чиято температура може да бъде нагласена за съхранение за червено или бяло вино. След това, след поставяне на отворена бутилка в отделението, просто се натиска цилиндъра над съответното отделение, които затваря херметически бутилката и премахва въздуха в нея. Не е зле, нали? С тази система, виното може лесно да се съхрани с нулеви усилия.

 

5______-3_400_04

 

4. Охладител за вино Ravi

Тази джаджа охлажда виното в момента, в който го наливате. Ravi охлажда самата течност, когато преминава през вътрешна тръбичка, а използването на вентил позволява регулиране на периода от време (буквално секунди), за което се охлажда. Тръбичката е от същата неръждаема стомана, която се използва при резервоарите за вино и поддържа характеристиките на напитката. Така получаваш виното без да се изменя вкуса му и на най-добрата за съответния вид температура, тъй като тя може да бъде зададена предварително.

 

5______-4_400_05

 

5. Електрически тирбушон

Ако всяко отваряне на бутилка вино с тирбушон е истинска борба за вас, то трябва да притежавате тази джаджа. Използването ѝ е изключително лесно, от вас се иска само да натиснете един бутон и резултатът винаги е налице.

 

5______-5_400_04