Потребителите на Windows имат по-беден избор на софтуер за редактиране на изображения, отколкото собствениците на Mac. Ако обаче потърсите внимателно, ще откриете някои наистина добри програми, които са на разположение за Windows.

 

Въпреки че Photoshop може да се ползва както на Mac, така и на Windows компютри, има много други алтернативи, които заслужават внимание. Предлагаме на вниманието ви списъка на Mashable съдържащ 5 безплатни Windows програми за обработка на снимки.

 

1. GIMP

GIMP е инструмент с отворен код за редактиране на изображения. Той е мощна алтернатива на Photoshop, но неговата сложност затруднява повечето потребители, които нямат опит в работата с подобни програми. С GIMP може да направите почти всичко и винаги може да намерите информация в интернет за това как да извършите дадена задача, тъй като феновете на програмата са много и обичат да показват възможностите ѝ.

 

2. PhotoScape

Това приложение предоставя пълен набор от инструменти за редактиране на изображения и подобряване на външния вид на вашите снимки. PhotoScape включва филтри, които могат да се открият и във Photoshop, което я прави идеална алтернатива за всеки, който не може да си позволи високата цена на Photoshop. За разлика от GIMP, PhotoScape не е труден за използване инструмент.

 

3. IrfanView

IrfanView е друг безплатен мощен редактор на изображения. Той има много функции и настройки, и освен това поддържа голям брой разширения, което го прави още по-мощен. IrfanView е с прост и лесен за използване интерфейс.

 

4. Paint.net

Paint.net предлага множество опции, характерни за един много добър софтуер за редактиране на снимки. Програмата е лесна за използване и поддържа слоеве, което ви дава повече възможности за редакция на снимките.

 

5. PC Image Editor

PC Image Editor предлага много от опциите на професионалните продукти. Програмата ви позволява да редактирате изображения с различни формати (BMP, GIF, JPG, TIFF, PCX, PNG, TGA) и разполага с лесен за използване интерфейс. Има и редица филтри и ефекти, които могат да се прилагат към изображенията.

 

Вижте още пет лесни начина да разглеждате снимки на телевизора