Откакто Apple Watch беше обявен през месец септември миналата година, медиите не спират да говорят за устройството и често забравят, че Android Wear съществува преди Apple Watch.

 

Разбира се, подобен интерес към продуктите на Apple не е учудващ, тъй като потребителите гледат на компанията като на създателят на ‘оригиналът’ на мобилните устройства.

 

Независимо дали сте съгласни с подобно твърдение или не, със сигурност бихте искали да знаете какви са приликите и разликите между двете платформи. Ако е така, не спирайте да четете. От CNet са съставили списък с 4 функции на Android Wear, които ги няма в Apple Watch.

 

А ако се питате могат ли смарт часовниците да станат популярни като смартфоните, не пропускайте и информацията в тази статия.

 

1. Функционалност без телефон

Физически е възможно да отдалечите вашия Apple Watch от iPhone-а си, но няма да сте в състояние да направите нищо друго освен да видите часа. Часовникът ще продължи  да брои вашите стъпки и да следи сърдечната ви честота, но няма да синхронизира тези данни без телефона.

 

За разлика то него, Android Wear устройствата нямат този проблем. Те имат няколко самостоятелни функции като GPS и Wi-Fi свързаност, което означава, че можете да проследите сутрешното си бягане и да проверите туитите си без смартфона ви да е в непосредствена близост.

 

2. Google Now

Apple Watch има Siri, но Google Now предоставя пред вас точната информация на точното време. Това е много повече от просто възможност за гласов контрол, а и услугата е напълно подходяща за малък екран.

 

Благодарение на начина, по който Google Now сканира вашия Gmail, историята на търсенето и пътуванията ви, той знае много повече за вас, отколкото Siri може да научи някога. В резултат на това, Google Now може да ви каже резултатите от любимия ви спортен мач например, без да ви се налага да питате.

 

В допълнение, уиджитите на Apple Watch са добър начин за показване на информация като прогнозата за времето или времето на следващата ви среща, но с Google Now всички тези данни се появяват автоматично.

 

3. Възможности за персонализиране

Подобно на Android, Android Wear може да бъде силно персонализиран; докато Apple Watch, подобно на iOS ни ограничава в тази насока.

 

4. Богат избор на дизайн

На пазара има само един модел Apple Watch, докато Android Wear се предлага в изобилие от устройства, като постоянно се появяват нови модели. Това означава, че когато става въпрос за закупуване на смарт часовник, имате много по-голям избор по отношение на цена, стил и функционалност,