Предстоят ни много почивни дни, през които най-вероятно ще предпочетете да пътувате. В интернет съществуват много ресурси за проучване и планиране на ваканции. Освен това, сигурно ще искате да споделите преживяванията си с всички приятели и познати, които не са с вас.

 

Предлагаме ви 4 полезни уеб инструмента, които ще ви помогнат да организирате и споделяте преживяванията си вашето пътуване.

 

 

 

 

 

 

 

1. TripIt

TripIt е чудесен начин да организирате и споделяте вашите планове за пътуване. Неговото най-голямото предимство пред много други подобни услуги, е възможността да покажете и организирате информацията по начин, който е лесен за разбиране. Освен това, вие получавате важни детайли за предстоящото ви пътуване, като например информация за полета, хотели, автомобили под наем, и така нататък. Нещо, което е много важно – сайтът ви показва информацията в реда, в който ще имате нужда от нея. И накрая - преди няколко месеца сайта добави нова функция, благодарение на която може да споделяте плановете си за пътуванията ви с вашите приятели.

 

2. Dopplr

Основната функция на тази социална мрежа е да помага на потребителите, които ще пътуват към нова дестинация. В Dopplr всеки може да намери други потребители, които са пътували до желаното място или дори са там в момента. Така могат да си споделят ценна информация за важни елементи от пътуването, интересни места за посещение и т.н. Dopplr имат интеграция с Flickr и Twitter.

 

3. Bumped.in

Bumped.in ще ви е от полза, ако сте решили да заминете на далечно пътешествие или просто на почивка или пък ако ежедневно ви се налага да изминавате дълги разстояния с влак или автобус поради професионалните ви ангажименти. Целта на сайта е да уведомявате обществото в Bumped.in за това кога и с какво ще пътувате. По този начин ви се дава възможността предварително да си намерите приятна компания за из път. Bumped.in ви предлага широк кръг от опции, които ще са ви от изключителна полза за вашето пътуване. Потребителите може да се свързват директно с Facebook. Благодарение на тази опция по време на вашата почивка вие ще можете да уведомявате близките и приятелите си как прекарвате времето си.

 

4. Globetrooper

Globetrooper е социална платформа за пътешественици, които могат да очертават маршрути, да въвеждат дати, и да търсят нови приятели, които да се присъединят към тях, за да пътуват заедно. А може и да разглеждате маршрутите, които вече са регистрирани на сайта. Потребителите могат да оставят коментари за пътувания, да правят предложения за места за престой, и сайтове, които да се видят.