Потребителите са с противоречиви чувства относно Gmail уеб клиента на Google. Те едновременно го харесват и ненавиждат. Харесват го защото е мощен и надежден, но го ненавиждат поради интерфейса.

 

Разбира се, всеки се примирява с онова, което не харесва, но не може да промени. Но от PCWorld твърдят, че това не е необходимо, тъй като традиционните десктоп имейл клиенти са много по-добър избор.

 

В продължение на години, всички разчитаха на MS Outlook, но ако трябва да сме честни, това е прекалено „разточителство“ за повечето домашни потребители и не би трябвало да се купува целия Microsoft Office пакет само заради тази програма.

 

Така че най-добрият вариант за онези, които искат да използват Gmail е да намерят алтенративи за комбинирана употреба на декстоп програма с Gmail. Ето четири предложения в тази насока.

 

1. eM Client 5 

Подобреният eM Client вече поддържа Windows 8 и включва функция за автоматично архивиране, имейл архивиране и възстановяване, подобрен календар, както и други желани подобрения. Безплатната версия позволява да работите с два имейл акаунта. Ако имате повече, вие ще се нуждаете от Pro версията която е с цена $ 49,95.

 

2. Thunderbird 

Въпреки че Mozilla вече не развива активно Thunderbird, програмата все още си остава солидна, стабилна и е фаворит в този списък. И причината за това е че поддържа разширенията за Firefox, с които към нея се добавят големи възможности.

 

3. Windows Live Mail 

Windows Live Mail е атрактивно решение за всеки, който търси десктоп имейл клиент, особено такъв, който се вписва в цялостния вид на Windows платформата. Програмата не е била актуализирана наскоро, но ефективното управление на няколко имейл акаунти, календари и контактите ви е гарантирано. 

 

4. Zimbra Desktop 

Това е един имейл клиент, който има верни последователи от бизнес потребители, но няма причина той да не може да се използва и от обикновените потребители. Zimbra Desktop ви позволява да групирате контактите от всички ваши пощи като ги обедините с тагове или по групи. Поддържа се автоматично дописване на адресите, а календарът ви позволява да планирате по-добре натовареността си за деня, седмицата или месеца.