Използвате ли всички продукти и опции на Google? Ако искате да запазите Gmail и останалите инструменти на търсачката, но не искате да имате Google+ , ще ви покажем как да го направите в няколко бързи стъпки. 
Съветите са от Lifehacker, а вие можете да изтриете профила си в социалната мрежа, в който момент решите. Това не повлиява на останалите Google функции, които използвате. 
1. Влезте в акаунта си в Gmail и кликнете върху иконката на профила ви в горния десен ъгъл на прозореца.
2. Кликнете на „Account” и отидете на табът “Data Tools”.
3. Намерете „Account management” и кликнете на линка до него – „Delete Google+ profile and features”.
4. След това би трябвало да видите страница за потвърждение за изтриване и ще ви попита дали сте съгласни да изтрие вашия Google Profile. Разгледайте детайлите и какво ще се случи, когато изтриете вашия Google Profile, за да сте сигурни, че знаете какво ще премахнете. Когато сте готови, сложете тик на кутийката „Required: Yes, I understand that deleting the Google profile for “Your Name” и кликнете „Remove selected services.”
Това е всичко, което е нужно да направите, за да премахнете вашия Google+ акаунт. Имайте предвид, че изтривайките профила ви в Google+, това може да се отрази на вашите коментари и други взаимодействия с YouTube. YouTube използва информацията от Google+, затова бъдете готови за това. 

Използвате ли всички продукти и опции на Google? Ако искате да запазите Gmail и останалите инструменти на търсачката, но не искате да имате Google+ , ще ви покажем как да го направите в няколко бързи стъпки. 

 

Съветите са от Lifehacker, а вие можете да изтриете профила си в социалната мрежа, в който момент решите. Това не повлиява на останалите Google функции, които използвате. 

 

1. Влезте в акаунта си в Gmail и кликнете върху иконката на профила ви в горния десен ъгъл на прозореца.

 

2. Кликнете на „Account” и отидете на табът “Data Tools”.

 

3. Намерете „Account management” и кликнете на линка до него – „Delete Google+ profile and features”.

 

4. След това би трябвало да видите страница за потвърждение за изтриване и ще ви попита дали сте съгласни да изтрие вашия Google Profile. Разгледайте детайлите и какво ще се случи, когато изтриете вашия Google Profile, за да сте сигурни, че знаете какво ще премахнете. Когато сте готови, сложете тик на кутийката „Required: Yes, I understand that deleting the Google profile for “Your Name” и кликнете „Remove selected services.”

 

Това е всичко, което е нужно да направите, за да премахнете вашия Google+ акаунт. Имайте предвид, че изтривайките профила ви в Google+, това може да се отрази на вашите коментари и други взаимодействия с YouTube. YouTube използва информацията от Google+, затова бъдете готови за тази промяна.