Днес вече забравихме за битката ‘електронни срещу напечатани книги’, защото на дневен ред стои въпроса от къде да изтеглим безплатни електронни книги. Лято е, почивките са в разгара си и точно сега е време за отмора с хубава книга.

 

Независимо дали имате таблет или електронен четец може да се възползвате от възможността да го заредите с безплатни електронни книги за лятната почивка. А къде може да ги откриете ще разберете ако продължите да четете. Предлагаме на вниманието ви 4 източника на безплатни електронни книги.

 

1. Litclub.com 

„Литературен клуб“ e най-стария източник на електронни книги в България! Тук ще откриете българска и преводна художествена литература, литературна критика, хуманитаристика. Имате възможност да предлагате и свои текстове. През 2009 г. „Литературен клуб” получава Националната награда за принос в българската книжовна култура „Христо Г. Данов” в раздела „Електронно издаване и нови технологии”.

 

2. Ciela.com

В интернет книжарницата на издателство Ciela също се предлагат безплатни електронни книги както на български език, така и на чужди езици.

 

3. Biblio.bg

Сайтът предлага добра навигация и възможност за намиране на това което търсите. Книгите са разпределени по категории, една от които е „Безплатни електронни книги и списания“.

 

4. Вooksbg.org

Сайтът предлага добра навигация и възможност за намиране на това което търсите. Книгите са разпределени по категории, като всяка книга е придружена с описание, рейтинг и коментари. Сайтът изисква регистрация за някои от книгите, други може да изтеглите без да се регистрирате

 

Вижте какво да изберете - четец за електронни книги или таблет