Онлайн магазинът за мобилни приложения и игри на Google, Play Store, въпреки огромния си набор от приложения, не винаги е идеален. На пръв поглед всичко изглежда идеално и изглежда така сякаш можете да откриете всичко, което търсите.

 

Това обаче невинаги е така. И тъй като потребителите не знаят за други варианти, те разчитат единствено на лентата за търсене в Play Store. От Make Use Of ни информират, че има няколко алтернативни начини за сърфиране в онлайн магазина на Google, които може да направят по-лесно намирането на някои наистина страхотни приложения.

 

Има магазини за приложения, които изцяло заместват Google Play Store. Предложените тук обаче разчитат на Play Store за сваляне на софтуер. По този начин можете да се възползвате от една страна от всички функции на Google Play Store, а от друга страна – от подобрените характеристики на тези магазини.

 

1. AppBrain

Основното предимство на AppBrain е, че предлага невероятен начин за търсене и разглеждане на приложенията. Може да откриете най-доброто за вас Android приложение като разгледате класиранията на другите потребители, използвате възможността за търсене или разгледате различните категории. Налице е възможност за публично оповестяване на вашите приложения, така че другите хора да могат да ги видят, кои приложения ползвате, а вие можете да разглеждате това, което използват другите потребители. Освен това AppBrain работи и като мениджър на приложения, което ви позволява да деинсталирате приложения с лекота, да запазите всичко по дати, и да споделяте своята колекция от приложения с останалите.

 

2. Best Apps Market

Best Apps Market, или BAM накратко, е друга алтернатива на Play Store, която ви пренасочва към Play Store за изтегляне и освен това работи като мениджър на приложения. BAM ви показва кои приложения не сте използвали от дълго време, за да ги деинсталирате ако прецените.

 

3. Fetch 

Fetch е друг иновативен начин за намиране на приложенията, от които имате нужда. Приложението е изцяло съсредоточено около препоръките за отделните приложения, които може да харесате. Специфичните категории правят намирането на определени приложения изключително лесна задача. Интерфейсът е наистина красив и модерен, а Fetch се зарежда бързо и е лесен за ползване.

 

4. Tablified Market HD

Tablified Market HD е най-големата и най-организираната база данни от Android приложенията специално пригодени за таблети. Приложението ви дава същата информация като Play Store, описание, какво е новото в най-новите актуализации, оценки и отзиви, както и свързаните с тях приложения. Ако изберете безплатната версия на приложението ще трябва да се примирите с рекламите. Pro версията има цена $ 3,99.