Ако вече сте решили да не пропускате тазгодишното преживяване в нощта на 31 октомври, значи се нуждаете само една дорба идея за костюм за Хелоуин.

 

Въпреки че този празник е малко далечен за мнозина българи, с всяка изминала година се забелязва растящо настроение сред млади и стари, което някак неусетно може би, проправя път за Хелоуин в традициите на страната ни.

 

Не забравяйте обаче, че голяма част от преживяването е да се максирате не просто като лош човек, а да влезете в ролята на традиционен зъл образ от преданията на изминалите векове. И ако за някои това е лесно, имайки предви традицията на нашите кукери, други се нуждаят от напътствия.

 

В тази връзка, решихме да съберем някои от най-популярните идеи за костюм за Хелоуин, за да можете да направите своя избор.

 

1. Дявол, или ангел

Можете да направите различи комбинации от сако и панталон, или други дрехи, които да се комбинират в бяло и черно. В допълнение, има добри варианти за криле, или рога, които ще допълно идеално общата ви визия.

 

2. Капитан Кук

Злият капитан Кук от историята за Питър Пан е едно много елегантно решение, особено ако вашата половинка си пада по пирати, или иска да бъде прословутата пиратка Джейн Морган на вечерта. Освен това, акцентът при този костюм може да падне върху пластмасова кука (подобни аксесоари има в изобилие навсякъде), и елегантна пираткса широкопола шапка. Всъщност, имайки предвид успеха на сагата ‘Карибски Пирати’, едва ли ще имате проблем с намирането и на други идеи в тази насока.

 

3. Смъртта

Ако сте от феновете на Брад Пит, сигурно помните куловия филм с негово участие ‘Да срещнеше Джо Блек’. В него, Брад Пит изпълняваше ролята на Смъртта. Изпълнението му беше незабравимо, и ако сте гледали филма, и решите да се спрете на този персонаж, определено ще си имате не само добра идея за костюм за Хелоуин, но и добри хрумвания как да се забавлявате през цялата вечер.

 

4. Изразете себе си

За енергични натури, които не пестят сили за забавления, е много подходяща идея да  използват добрите старомодни средства за гримиране, в тоза число и всякакви кремове и мазила, с които  да нацапат лицето и косата си до неузнаваемост. Интересното в този подход е, че можете да сте интересни и забавни без да трябва да приличате на точно определен персонаж, а освен това, ако сте двойка, бихте могли да се ‘маскирате’ взаимно по начин, който смятате, че е най-подходящ за всеки един от вас.

 

5. Призрак

Маскирайте се като призрак. За целта бихте могли да прибегнете до различи загадъчни символи, включително и тъмни очила, шапка, и запалена свещ в ръка. Освен това, че ще можете да развихрите въображението си, и ще имате неизчерпаем източник на идеи за ‘поведение’ по време на празненството, с които нито вие, нито вашите приятели ще скучаят.

 

6. Познат злодей

Изберете си известен злодей, както и подходящ аксесоар от неговото обкръжение, с което да напомняте за него. Тук изборът е голям – от Дарт Вейдър, до Франкенщайн. Хубавото в случая е, че имате възможност да се ‘комбинирате’ със своята половинка, за да оберете овациите като двойка известни персонажи.

 

7. Семейство Адамс

Семейство Адамс може и да не са поулярни сред всички възрасти, но са достатъчно известни, за да ви разпознаят. Идеята е подходяща за голяма група, тъй като характерните черни дрехи и грим могат да се окажат достатъчни, за да се подготвите в последния момент, и пак да успеете да си изкарате чудесно.

 

8. Животно

Маска на животно също е подходяща за случая, особено ако става дума за див звяр, който да ви даде извиненьие да се държите необуздано. Освен това, вашата половинка би могла да се облече в интересни дрехи и цветове, имитирайки или  ‘половинката’ на звяра, или красавицата от едноименната приказка.

 

9. Жената-котка

Самотните жени може би биха искали да баправят впечатление като жената-котка, или дори жената-паяк. И в двата случая, характерно за дрехите е тоновата окраска в червено и черно.

 

10. Вампир

След успехът на филма здрач, и непрестанните реклами с участници вампири, най-вероятно всеки млад мъж, който търси своята половинка би искал да се маскира като вампри. Освен  посланието, което подобен костюм отправя поради връзката с любовната сага между лад вампир и тийнеджърка, ‘костюмът’ е от най-лесните, тък като можете да прекарате вечерта облечени с лбимите си дрехи, и само от време на време да дарявате околните с ослепителната си вампирска’ усмивка.

 

11. Вещица

Костюмът на вещица е не само най-традиционният, но и най-подходящ за по-младите, и за онези, за коит празника е просто малко приятно време прекарано във весела компания

 

12. Angry Birds

Буквално за броени минути може да заприличате на ядосана птица, героя от любимата ви игра. Ако изгледате видеото ще разберете от какво ще имате нужда и как точно да се маскирате.