Най-новият iPhone на Apple – iPhone 5S – е вече факт. Тъй като беше дългоочакван, новата версия на смартфона на Apple е с основание в центъра на вниманието на всички медии.

 

И така, всички отзиви за iPhone 5S са много добри, но от Business Insider се интересуват как 5S стои до най-големия си съперник, Galaxy S4 на Samsung. Смартфонът на южнокорейския производител на мобилни устройства печели симпатии сред множество потребители и някои специалисти вече маркират нещата, с които Samsung Galaxy S4 превъзхожда именития си конкурент.

 

Оказва се, че в действителност има един куп неща, които телефонът на Samsung може да прави, а iPhone 5S не. Ако не вярвате, че е така, вижте сами информацията от анализаторите на медията.

 

1. Samsung Galaxy S4 разполага с вграден инфрачервен модул, благодарение на който можете да използвате смартфона си като универсално дистанционно за управление на вашия телевизор. Телефонът също така има и специално приложение, което вкарва данни от вашия кабелен или сателитен доставчик и може да ви предложи предавания, които да гледате.

 

2. Samsung Galaxy S4 разполага с NFC чип и по този начин може да използвате телефона за трансфер на данни с други устройства с NFC. Това означава, че можете да използвате телефона, за да правите мобилни плащания, или да обменяте различен вид съдържание (като снимки, например) само с натискане върху тях.

 

3. Може да добавите допълнително място за съхранение на вашия Galaxy S4 като използвате стандартна Micro SD карта. Опциите са за допълнително 32 GB място за съхранение само за около $ 20.

 

4. Samsung Galaxy S4 има сменяема батерия, което е от голямо значение за някои хора.

 

5. Samsung Galaxy S4 може да заснема 1080p HD видео, а iPhone 5S и много други модели смартфони не могат.

 

6. Samsung Galaxy S4 има по-голям дисплей от iPhone 5S.

 

7.  Можете да играете игри, да споделяте снимки и да стриймвате една и съща песен с други Galaxy S4 телефони безжично с помощта на приложение наречено Group Play. Приложението се свързва с другите телефони с Wi-Fi връзка. iPhone 5S ви позволява да споделяте само основни неща, като снимки, линкове и информация за контакти.

 

8. Приложеието за камерата на Galaxy S4 предлага много вълнуващи възможности. Например, вие може автоматично да изтриете размазани фигура от фона или да направите свои собствени анимирани GIF файлове. iPhone 5S може да заснема видео на забавен каданс и има някои филтри подобни на тези в Instagram.

 

9. Функция наречена Smart Stay не позволява дисплея на Galaxy S4 да угасва докато го гледате. С помощта на предната камера, смартфонът ‘наблюдава’ очите ви и знае дали го гледате.

 

10. Galaxy S4 използва стандартен micro USB порт за зареждане и синхронизиране с вашия компютър. Понякога това е много по-добър вариант от Lightning порта на iPhone 5S.

 

11. С Galaxy S4  може да работите с две приложения по едно и също време на един и същ екран.