В миналото компютърните игри бяха запазена марка само за тийнейджърите. Днес, с навлизането на мобилните устройства в масова употреба, хора от всякакви възрасти обичат да се забавляват, или да отпочиват играейки на някоя популярна игра.

 

Истината е, че вече няма възрастови ограничения, и дори и да не сте си падали по този вида забавления, има толкова много забавни игри, че  никога не е късно да се превърнете в геймър. Ако сте притежател на iPhone, и бихте искало да се забавлявате в свободното си време, ето кои са игрите, които трябва да имате.

 

 

1. Angry Birds Rio

Angry Birds Rio е част от поредицата на Rovio Angry Birds. Въпреки че е свързана с анимацията Rio, играта е учудващо завладяваща с няколко нива и много по-добри механизми за изстрелване на птиците.


2. Dead Space

Зли извънземни наречени ‘Некроморфи’ (‘Necromorphs’) се изправят срещу вас в тази екшън игра от Electronic Arts, която е адаптация на хитовата серия конзолни игри. Dead Space за iOS е учудващо интуитивна и забавна игра, която ще ви допадне изключително много.

 

3. Contre Jour

Contre Jour е изключително оригинална игра, тъй като вместо да манипулира героите през различни препятствия, предлага промяна на околната среда, за да достигне героят до своето местоназначение.

 

4. Cut the Rope

Целта на този превъзходен възел е да помогнете на динозавъра Om Nom да изяде един бонбон. Но не се заблуждавайте, че играта е елементарна. Cut the Rope ви предлага всякакви трикове и премеждия по пътя като копия, паяци, и други.

 

5. Infinity Blade

Няма по-епична игра от фантастичната Infinity Blade на Epic Games, а графиката е зашеметяваща, тъй като имате усещането, че виждате всяка малка точица на екрана.

 

6. Tiny Wings

В App Store има малко игри като Tiny Wings, които са едновременно прости, и елегантни. Въпреки лесното начало обаче, Tiny Wings изисква доста усилия от упоритите геймъри ако искат малката птичка, която направляват през множество острови да намери своя път до дома преди залез слънце.

 

7. Tiny Tower

В Tiny Tower вие сте хазяинът на малък небостъргач, който се опитва да увеличи броя на бизнес наемателите и жителите в сградата. Играта е уникален и едно от най-добрите предложения за ‘убиване на времето’.

 

8. Flight Control

Flight Control е удивително забавен пъзел с милиони фенове по света. Вие сте въздушен контрол, който осигурява въздушен коридор за всеки самолет на екрана, за да се приземи той успешно.

 

9. Real Racing 2

Real Racing сериите са отдавна доказани сред любителите на игри с истински коли, реалистична графика, и множество контроли за управление.

 

10. Plants Versus Zombies

Станалата прочута игра на PopCap, Plants Versus Zombies (‘Растения срещу зомбита’) е защитна игра-стратегия, направена с доста чувство за хумор. Вие сте притежател на дом и градина, който е нападнат от зомбита. За щастие, ужасните създания нямат никакъв шанс срещу арсенала от растения.