Не само, че има страхотни приложения и уиджити в Google Play Store, но има и много полезни съвети и трикове за използването на Play Store, които може и да не знаете. Магазинът на Google не е предназначен за хора, които нямат време да сърфират из многото опции и предложения.

 

В Google Play Store  ще намерите различни опции и настройки, които ще ви помогнат да намерите по-бързо точно онова, което търсите. Ако не ги знаете, със сигурност сте „обречени“ да губите много време докато случайно попаднете на онова, което ви трябва (освен ако не знаете името на търсеното от вас приложение).

 

От Digital Trends ни предлагат някои полезни съвети и трикове за Google Play Store, за които е твърде вероятно да не знаете, че съществуват. Разгледайте ги и ще се уверите, че те може да са ви от полза.

 

1. Използвайте парола, за да ограничите покупките

Не искате да намерите изненадващи покупки на сметката си, нали? Тогава използвайте парола, за да ограничите покупките, направени от вашето Android устройство. Това е особено удобно, ако и други хора използват вашата джаджа. За да ограничите покупките с парола, направете следното:

- Отворете приложението Play Store > Settings.

- Докоснете Password.

- Въведете вашата Google парола и тогава натиснете OK.

 

2. Как да се покажат всички ваши поръчки?

- Посетете уеб версията на Play Store.

- Кликнете върху Gear > My orders.

 

3. Добавете приложения във ваш собствен списък с желания

Това ще ви помогне да следите приложенията, които може да поискате един ден да си купите (но не сега). Ако искате да създадете свой собствен списък с желания, ето какво трябва да направите:

- Намерете приложението, което искате да добавите в списъка с желанията ви.

- Натиснете + banner в горната част, за да включите приложението в списъка си с желания.

 

4. Как да получите достъп до списъка си с желани приложения?

След като вече сте добавили приложения към списъка си с желания, можете да получите достъп до него в самото Play Store приложение. За да направите това, просто следвайте тези стъпки:

- Плъзнете пръст надясно по екрана на вашето устройство.

- Натиснете „My Wishlist“.

 

5. Забранете известията за актуализациите

По подразбиране Play Store автоматично ще актуализира всички ваши Android приложения, ако има нова версия на разположение. Ако обаче сте забранили тази функция ще получавате уведомления които ще ви напомнят че трябва да актуализирате вашите приложения. Ето как можете напълно да изключите тези досадни уведомления:

- Отворете приложението Play Store > Settings.

- Размаркирайте „Notifications“.

 

6. Забранете автоматичното добавяне на уиджити за всяко ново приложение

За всяко изтеглено приложение се създава пряк път. С течение на времето обаче, вашият екран ще бъде изпълнен с нежелани уиджити. Ако не искате Play Store да прави това автоматично, ето как можете да го изключите:

- Отворете Play Store > Settings.

- Размаркирайте „Auto-add widgets“.

 

7. Скрийте устройството си от менютата

Можете да скриете вашето устройство от менюто, когато сте изтеглили приложение. Това може да бъде направено в рамките на страницата с настройки на уеб версията на Play Store. Ето как:

-  Посетете уеб версията на Play Store.

- Кликнете върху иконата Gear > Settings.

- Размаркирайте „Show in menus“ за устройствата които искате да скриете.

 

8. Възползвайте се от Android Device Manager

Това е приложение, което ви позволява да управлявате вашето Android устройство от уеб версията на Play Store. Можете да се обадите на вашето устройство, да го заключите от разстояние или да изтриете данните от устройството си, в случай, че е било откраднато. За достъп до тази функция, следвайте тези стъпки:

- Отидете до уеб версията на Play Store.

- Кликнете върху иконата Gear > Android Device Manager.

 

9. Изберете устройтвото си в Android Device Manager

Android Device Manager ви позволява да следите всички устройства, регистрирани на една и съща Google сметка. Ако по някаква причина искате да намерите някое от вашите устройства от интернет, ето как може да направите това.

- Посетете уеб версията на Play Store.

- Кликнете върху иконата Gear > Android Device Manager.

- От падащото меню, изберете устройството което искате да проследите.

 

10. Изтегляне на приложения от уеб версията на Play Store

Знаете ли, че можете да изтеглите приложения на вашето устройство от уеб версията на Play Store? За да направите това, следвайте тези стъпки:

- Oтворете уеб версията на Play Store.

- Потърсете приложението, което искате да инсталирате.

- Кликнете върху „Install“.

- Изберете устройството, на което искате да инсталирате това приложение и натиснете „Install“.