Със своя iPhone 6 и iOS 8, Apple въведе няколко функции, които от дълго време са достъпни за потребителите на Android устройства. Например, iPhone 6 и iPhone 6 Plus ще бъдат първите смартфони на компанията, които ще имат технологията Near Field Communication (NFC).

 

Това означава, че собствениците на тези устройства ще могат да обменят данни и да извършват плащания просто като допрат iPhone си с друго съвместимо устройство. И въпреки това, все още можете да направите много неща с Android телефоните, които не можете с iPhone.

 

Ако сте собственик на Android джаджа или сте решили да смените своя iPhone, вижте информацията на Business Insider, за да разберете кои са тези 10 неща, с които Android телефоните превъзхождат iPhone.

 

1. Към повечето модели Android телефони можете да добавите по-голяма батерия

Повечето модели Android телефони, между които Samsung Galaxy S5 и LG G3 имат подвижен заден панел, което означава, че може да извадите батерията и да я замените с нова. Собствениците на iPhone могат да разчитат единствено на презареждащата се литиево-йонна батерия, която може да бъде премахната или заменена с нова само от техниците на Apple.

 

2. При някои Android телефони, можете да отворите няколко приложения едновременно

Производителите на Android устройства обикновена добавят свои функции към стандартната версия на платформата. На телефоните на Samsung и LG, например, можете да отворите повече от едно приложение едновременно и да ги управляват заедно. На LG телефоните дори можете да отворите тези приложения в отделни прозорци, да променяте прозрачността на тези прозорци, и да ги преоразмерявате.

 

3. Можете да зареждате вашия Android телефон с всеки микро USB кабел

Повечето модели Android телефони могат да се зареждат с всеки микро USB кабел, който имате, те не се нуждаят от специфичен кабел произведен от този конкретен производител на телефони. Не такъв е случаят с Apple. Ако имате iPhone или iPad, вие имате нужда от зарядното на компанията, наречено Lightning.

 

4. Някои Android телефони идват с микро HDMI връзка

Някои Android телефони имат микро HDMI порт, което означава, че можете да ги включите директно във вашия телевизор. Единствените портове, които са на разположение на iPhone са жак за слушалки и Lightning док конектор.

 

5. Можете да добавите повече място за съхранение на Android телефоните с micro SD карта

Можете да си купите по-евтин модел Android телефон с нисък капацитет за съхранение и след това да добавите допълнително, ако имате нужда от повече пространство. Много Android устройства идват със слот за SD или micro SD карта. С iPhone, вие сте ограничени до вградения размер за съхранение на вашето устройство.

 

6. Android предлага много повече възможности за персонализиране от iOS

На Android, можете да направите много повече от това просто да промените тапета на телефона си. С приложения като Buzz Launcher и Aviate, можете да промените интерфейса на телефона си.

 

7. Добавяне на уиджити към началния екран на Android телефона ви

Android ви позволява да добавяте уиджити директно на началния екран и да ги местите. iPhone предлага подобна функционалност с iOS 8, но не може да ги слагате на началния екран.

 

8. Може да използвате смартфона си като дистанционно

Много от водещите модели Android телефони, като HTC One, LG G3 и Samsung Galaxy S5 имат инфрачервен бластер. Това означава, че можете да ги използвате като дистанционно управление за вашия телевизор, климатик, високоговорител и почти всеки друг домакински уред.

 

9. Сменяем заден панел

Някои модели Android телефони ви позволяват да премахнете задния им капак, което означава, че можете да го замените с нов и в различен цвят и стил.

 

10. Можете да дадете инструкции на Moto X без дори да докосвате телефона

Moto X на Motorola има функция наречена „Touchless Voice Controls“, благодарения на която можете да давате инструкции на телефона без да се налага да държите натиснат бутон или да натискате иконата на микрофона, за да започнете гласовия контрол.