Технологичните смарт устройства вече от доста време вълнуват умовете на потребителите от всякаква възраст и професии. Дори и най-консервативните хора на планетата днес се „изкушават“ от примамливите оферти за нови смартфони или таблети, а новите софтуерни услуги предлагат толкова много непознати и вълнуващи опции, че едва ли ще има хора през настъпващите празници, които да подминат ‘горещите оферти’ на технологичните компании.

 

Много от нас се надяват този празничен сезон да открият под елхата нова джаджа. Не са малко обаче и тези, които вече гледат в предстоящата 2015 гoдина и очакват с нетърпение нейното настъпване, тъй като през следващите месеци ще станем свидетели на появата на много нови модели устройства.

 

От Business Insider предлагат един бърз поглед към 10 вълнуващи джаджи, които ще видим през 2015г. Преди да ги разгледате може би ще ви бъде интересно да видите какви промени е добре да направим в социалните мрежи през 2015г.

 

1. Apple Watch

Смартчасовниците ще са първата нова категория продукти на Apple, които излизат докато CEO на компанията е Тим Кук. Apple представи смартчасовника през месец септември и имаме поглед върху всички негови възможности, но компанията все още работи върху устройството, така че очаквайте да получите повече информация, когато Apple Watch се появи в търговската мрежа в началото на 2015 година.

 

 2. Windows 10

Тази есен Microsoft даде на света един малък проглед върху следващата версия на Windows, Windows 10. Windows 10 е проектирана така, че да работи на всички устройства, включително смартфони, лаптопи, настолни компютри, както и Xbox. Финалната версия на новата операционна система Windows 10 може да очакваме да се появи през втората половина на 2015 година. Вижте откъде може да изтеглим Windows 10 Technical Preview OS.

 

3. Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 най-вероятно ще се появи в началото на 2015 година. Детайлите са оскъдни, но според някои ранни слухове, Galaxy S6 ще бъде много подобрен спрямо предходната версия на смартфона.

 

4. Samsung твърди, че работи по телефон с гъвкав екран     

Наскоро Samsung обяви, че ще започне масово производство на огъващи се дисплеи през 2015 година.  Може би знаете, технологията на гъвкавите дисплеи може да се използва при всякакви мобилни устройства, включително смартфони и таблети.

 

5. Мини версия на Surface Microsoft

Първоначално Microsoft трябваше да представи по-малка версия на своя таблет Surface през пролетта, но тези планове в последния момент отпаднаха. И все пак има слухове, че идеята за Surface Mini все още не е мъртва и може да очакваме появата на устройството през 2015 година.

 

6. Apple разработва още по-голяма версия на iPad

Според доклад на Bloomberg от месец август, Apple разработва 12-инчова версия на iPad. Все още нищо не е гарантирано, но както изглежда Apple планира ранен старт за така наречения iPad Pro, устройството се очаква в началото на 2015 г.

 

7. Beats Music ще бъде интегриран в iTunes

През тази година музикалната компания Beats Electonics стана собственост на Apple, след като компанията плати за нея $ 3 милиарда. Вече текат слухове, че Apple ще интегрира Beats Music в iTunes за да превърне услугата в достоен конкурент на Spotify.

 

8. Project Morpheus

Project Morpheus е визията на Sony за очила за виртуална реалност. Джадата ще работи с PlayStation 4 и най-вероятно продажбите ѝ ще започнат до края на 2015 година.

 

9. Тъчскрийн версия на Microsoft Office за Windows

Microsoft Office ще бъде променен основно през следващата година. Компанията работи по нова  версия на Office за Windows таблети и лаптопи със сензорни екрани. Тя ще е подобна на новата версия на Office за iPad и най-вероятно ще я видим по същото време когато ще се появи и Windows 10.

 

10. Новата версия на HTC One

HTC наложи нови правила при проектирането на Android устройства, когато пусна HTC One през 2013 година. Това беше единственият телефон, който се конкурираше с iPhone по отношение на външен вид и качество на изработката. Втората версия стартира тази пролет, а третата итерация на One очакваме да видим през март или април 2015 година.