MediaTek се готвят да пуснат на пазара нови процесори със, съответно, по 10 и 12 ядра, твърдят китайските технологични издания. Според слуховете, двата чипа ще бъдат представени още до края на тази година. Все още няма официална информация, обаче, по всяка вероятност двата процесора не са предназначени за интегриране в мобилни телефони..

 

Според специалисти, пазарът за мобилни телефони така или иначе вече не се разширява толкова бързо. Тази хипотеза допълнително се подкрепя от една от последните обяви за работа публикувани от MediaTek, в която компанията търси хардуерен инженер с опит в областта на „паралелните компютърни системи с ниско потребление на енергия”.

 

Интересно, каква ще е реакцията на пазара за процесори. Qualcomm дълго време подиграваха MediaTek заради „страстта” им към 8-ядрените процесори, твърдейки че не броят, а качеството на ядрата е по-важно.В България вече ви показахме първият осемядрен смартфон с името Revo Master K850 Octacore KitKat.  В крайна сметка, обаче, част от процесорите, които Qualcоmm представиха за миналата и тази година, също разполагат с осем ядра.