Марк Зукърбърг е не само шеф на една от най-големите компании в света, но също така и една от най-популярните личности в глобален мащаб. Неслучайно главният изпълнителен директор на Facebook е 22-ят най-богат човек на планетата според Bloomberg Billionaires Index. Последните данни в интернет разкриват, че той се е съгласил да намали своята заплата до символичните $1 на година, предаде Mashable.

 

Именно това е възнаграждението, което той е получил за работата си в компанията през последната година. Припомняме ви, че през 2012г. той успя да генерира сума от $1,99 млн., докато през миналата неговите бонуси достигнаха до $653 хил. Данните също така показват, че Зукърбърг в момента разполага с акции, които по днешна стойност се оценяват на сума от $27 млрд.

 

Неговата роля за вземането на най-важните решения на компанията продължава да е сериозна и днес той има 61,6% влияние над определянето на стратегията на Facebook. Всичко това обяснява по най-добър начин защо социалната мрежа може спокойно да си позволи придобивания като сделката за WhatsApp, която достигна параметри от $19 млрд. В заключение ще отбележим, че той не е първия шеф на голяма компания, който се съгласява да намали заплата си до $1.