Стандартните приложения за изпращане и получаване на текстови съобщения, снимки и видео в Android и iOS, могат да направят много повече, отколкото предполагате. Не само може да изпращате текстови съобщения и да получавате, но можете също така да разберете, кога дадено съобщение е било изпратено или получено.

 

В допълнение, ако не сте доволни от инструмента, който е инсталиран на телефона ви можете да го смените с изцяло ново приложение за съобщения. От PC World предлагат на вниманието ни 6 трика за по-удобно писане на съобщения.

 

Не пропскайте да видите и кои са най-добрите безплатни чат приложения за смартфон, както и статията 9 неща, които да не правим по време на групов чат.

 

 1. Препращане на съобщение

За Android, докоснете и задръжте съобщението, което искате да препратите, след което докоснете бутона ‘Forward’. Текстът на съобщението ще бъде поставено в ново съобщение, което можете да изпратите, на който искате.

 

За  iOS, докоснете и задръжте съобщението, което искате да препратите. Когато го направите, ще се появи изскачащо меню с няколко различни бутона (като ‘Copy’ и ‘Speak’). Натиснете бутона ‘More’, след което докоснете малката стрелка в долния десен ъгъл на екрана.

 

2. Разберете кога едно текстово съобщение е било изпратено или получено

В Android, текстовите съобщения съдържат информация за времето когато са били изпратени, но ако искате да разберете на кого е било изпратено посланието просто докоснете и задръжте съобщението, след което докоснете ‘Details’.

 

В iOS, докоснете и задръжте текстовото съобщение, след което го издърпайте леко от дясно на ляво.

 

3. Изключване звука на груповите съобщения (iOS)

Ако имате iPhone или iPad работещи с iOS 8 има един лесен начин да изключите разсейващите звуци от пристигащите групови съобщения. Отворете съобщенията, натиснете ‘Details’ в горния ъгъл, превъртете надолу и изберете ‘Do Not Disturb’.

 

4. Автоматично изтриване на старите текстови и графични съобщения 

За Android, отворете Messaging приложението, докоснете иконата с три точки в горния ъгъл на екрана, след което докоснете ‘Settings’. Превъртете надолу до секцията за съхранение и се уверете, че опцията ‘Delete old messages setting’ е активирана. Кликнете върху ‘Delete old messages setting’ и изберете максималния брой съобщения, които искате да стоят, след което натиснете бутоне ‘Set’.

 

След това е добре да натиснете ‘Multimedia message limit’ и да последвате стъпките. Тъй като картините и видео съобщенията консумират много повече място за съхранение от текстовите съобщения, вие ще трябва да изберете по-малък брой, който да се съхранява.

За iOS, кликнете върху  Settings -> Messages, превъртете надолу и кликнете върху ‘Keep Messages’. Преминете нататък и решете колко дълго искате да запазите старите текстови съобщения, преди те да бъдат заличени.

 

5. Заключване на текстово съобщение (Android)

Ако има по-специално текстово съобщение, което трябва да запазите, можете да го заключите в паметта на Android телефона си. Просто докоснете и задръжте съобщението, след което докоснете ‘Lock’. Ще се появи малка икона на катинар която показва, че съобщението е защитено.

 

6. Изберете ново приложение за съобщения (Android)

Ако не сте доволни от предварително инсталираното приложение за съобщения на телефона си, може да го замените. Ако имате Android телефон, можете да избирате от десетки интересни приложения на трети лица. Първата стъпка е да изтеглите и инсталирате новото приложение за съобщения от Google Play Store. След като това е направено, докоснете Settings, More (под Wireless & Networks), Default SMS app, след това изберете новото приложение от списъка.