Съвременният технологичен свят създаде нови възможности за забавление у дома, които се различават от тези през 60-те години на миналия век, но носят същата идея – спокойствие и почивка от ежедневието поне за час.

 

Chromecast е полезна малка джаджа, която предлага много възможности. Благодарение на Chromecast можете например, да изберете някое видео от YouTube и директно да го синхронизирате с големия екран на телевизора си.

 

Включени са опции за създаване на плейлисти, спиране на клиповете на пауза, регулиране на звука и други, както и за управляване на съдържанието директно от вашите смартфони. Chromecast на практика може да се свърже с всяко едно мобилно устройство и е съвместимо с приложенията които са инсталирани с ‘Cast’ бутона.

 

Нека разгледаме информацията на PC Мag за тези 6 неща, които може да правим с Chromecast.

 

1. Да играете игри

Е, не говорим за PlayStation 4, но може да използвате Chromecast, за да играете на някои забавни игри. Всяка игра, която може да играете във вашия браузър може да бъде прехвърлена на вашия телевизор благодарение на Chromecast. Ако играта изисква мишка или клавиатура, изберете си някои безжични модели за по-голям комфорт. Освен това в Google Play може да откриете около 100 игри за Chromecast.

 

2. Да разглеждате снимките си на голям екран

Един от най-очевидните начини за използване на Google Chromecast е да го използвате за създаване на слайдшоу от снимки. Ако качите вашите снимки в сайт за споделяне на снимки като Flickr, в социална мрежа като Facebook, или дори просто им направите резервно копие в услуги като Dropbox, можете да разглеждате снимките в своя Chrome браузър и да прехвърлите таба на вашия телевизор. Така вместо да разглеждате снимките си на малък екрана можете да им се насладите цялото семейство на голям екран. За целта обаче ще имате нужда от приложение като PhotoCast for Chromecast, което е налично за Android и за iOS.

 

3. Да слушате музика

Chromecast не ви ограничава когато става въпрос за начините на забавление. Може дори да се насладите на любимата си музика. За да слушате музика през вашия телевизор с Chromecast ще трябва да си изтеглите  приложението Google Play Music (Android или iOS).

 

4. Да отмаряте без да пречите на другите около вас

Ако искате да гледате нещо на телевизора, но не искате звука да пречи на другите в стаята, изтеглете приложението LocalCast на вашето Android устройство. То ви позволява да гледате видео на вашия телевизор, като същевременно поддържа аудиото към него на вашата Android джаджа. Просто трябва да включите слушалките си и няма да пречите на другите около вас.

 

5. Да осъществите връзка с приятели и семейството си

Ако провеждате видеоконферентна връзка с приятелите и семейството си не е нужно всички да се скупчвате около лаптопа. Много по-добре ще се чувствате ако прехвърлите десктопа си на телевизора с Chromecast. Ще се нуждаете от мобилна уеб камера, която може да поставите върху телевизора. 

 

6. Да стриймвате съдържание от таблета или компютъра

Ако търсите евтин, лесен и ефективен начин за стриймване на съдържание от вашия таблет, смартфон или компютър директно на вашия телевизор, то имате нужда от Chromecast. Кликнете тук, за да разберете как да стриймвате съдържание от компютъра с Chromecast. А ако искате да стриймвате съдържание от таблета или смартфона си ще имате нужда от приложението Chromecast.