Всички ние искаме смартфонът ни да съчетава дисплей с висока резолюция, впечатляваща камера, дълъг живот на батерията и бърза скорост на работа. Има обаче една функция, която като че ли малцина искат. Всички постоянно слушаме за това колко ще спечелят потребителите от въвеждането на 4G мрежи, а производителите на смартфони отдавна вече предлагат тази опция в моделите си като премиум функционалност.

 

Осъзнаваме ли обаче какви възможности ще ни предложи 4G? За мнозина това е просто едно ново маркетингово средство за продаване на ново поколение смартфони. За други, които са по-грамотни технически това е технология, с която получаваме по-големи възможности.

 

Затова и анализаторите от Mashable ни предлагат списък с 6 неща, които ще правим по-добре с 4G.

 

1. Видео разговори

Преди пускането на LTE технологията, видео разговорите чрез смартфон във висока резолюция не бяха възможни. Причината за това беше, че наличните 3G мрежи за пренос на данни нямаха нужния капацитет, за да осигурят достатъчно бърза скорост за безпроблемния трансфер на толкова голям обем данни. С 4G мрежите видео разговорите чрез приложения като Skype и Apple FaceTime ще ни предложат много по-добро усещане и изживяване благодарение на по-доброто качесво на картината и звука.

 

2. Тетъринг

Ако трябва да използвате лаптоп или друго устройство без мобилен интернет и няма Wi-Fi сигнал  около вас, можете да споделите мобилната връзка за данни на таблета или смартфона си чрез тетъринг през USB или Bluetooth. Можете също да я споделяте с до 8 устройства едновременно като превърнете телефона си в преносима точка за достъп до Wi-Fi. Естествено, една 4G връзка усигуряваща по-висока скорост ще е идеална в тази ситуация.

 

3. Гейминг

По-високите скорости ще окажат огромно влияние и когато играте в мрежа, тъй като ще ви гарантира, че играта ви ще е плавна и непрекъсвана. Днес много мултиплейърни игри дори няма да ви позволят да играете в мрежа с други на 3G.

 

4. Видио стрийминг

Въпреки че е възможно да гледате телевизия и филми от различни услуги през 3G връзка, вие несъмнено ще почувствате разликата ако използвате 4G.

 

5. Изтегляне

Понякога ни се налага да изтегляме големи файлове и в такива моменти 4G връзката е наложителна ако искаме процеса да протече гладко и бързо. За изтеглянето на 100 MB файл ще отнеме по-малко от една минута, ако използвате 4G връзка.  

 

6. Качване на снимки в интернет

Едно от нещата, които много облачни услуги предлагат е бързо качване на снимки на сърварите на компанията която ги предлага. Всеки път, когато правим снимка с нашия смартфон тя не само се съхранява на устройството ни, но може и ако искаме автоматично да ср запише на вашия профил в Google Drive, iCloud, Amazon Cloud, Dropbox или друга услуга за облачно съхранение. Този процес е много плавен, когато сте свързани към 4G, но може да отнеме ужасно много време ако сте свързани чрез 3G.