Наскоро сте си купили нов Android таблет, но започвате да съжалявате защото не виждате нищо специално в него? Питате се каква полза може да имате от това устройство, за което сте дали не малко пари?

 

Ще се опитаме да ви помогнем. По-долу може да прочетете съветите на Make Use Of. Те разкриват 6 креативни приложения на вашия Android таблет.

 

1. DSLR тетъринг

Имате ли DSLR фотоапарат? А таблет? В Play Store ще откриете безплатно приложение, наречено DSLR Dashboard, с което може да визуализирате всичко от малкия екран на вашия фотоапарат на таблета си. Разбира се, ще имате нужда и от USB кабел. DSLR Dashboard работи с всеки фотоапарат който има PTP, а това са повечето модели на Nikon и Canon. 

 

2. Като втори монитор

Друга много добра идея е да превърнете таблета си в допълнителен втори монитор за вашия компютър. Можете да направите това с едно приложение наречено Splashtop Extended Display HD. То свързва таблета към компютъра през WiFi и така лесно може да го използвате като втори дисплей. Други две алтернативи са приложенията iDisplay и Air Display 2.

 

3. Като охранителна камера

С безплатното приложение IP Webcam, което може да откриете в Play Store ще превърнете таблета си в камера, която може да стриймва на всяко устройство, което има браузър или VLC Media Player.

 

4. Като помощник в кухнята

Таблетът ви може да се окаже вашият най-голям помощник в кухнята. Освен това,  благодарение на него ще може да експериментирате с нови рецепти и да очаровате близките си. Всеки път, когато попаднете на интересна рецепта на компютъра си трябва да я защипете на Evernote. Evernote безпроблемно ще синхронизира информацията ви между компютъра и таблета ви.

 

5. За да управлявате компютъра си дистанционно

Какво правите когато искате да можете да управлявате компютъра си от разстояние за дадена презентация или когато сте на път, но сте си забравили мишката за вашия лаптоп? Първо се уверете, че вашият таблет и компютърът са в една и съща мрежа. След това изтеглете и използвайте приложението Remote Mouse.

 

6. За стриймване към телевизора

Таблетите са идеални за гледане на филми и за разглеждане на снимки, но когато сте си у дома ще се чувствате по-удобно ако стриймвате съдържание от таблета към телевизора. Ако таблетът ви има HDMI порт, имате нужда само от правилния кабел, за да го свържете към телевизора си. Но дори и да нямате такъв под ръка, може да си купите адаптер. Веднъж свързани двете устройства, каквото виждате на таблета ще се появи и на екрана на телевизора ви. Другият вариант е да използвате  Google Chromecast, за да стриймвате безжично.

 

 Вижте защо си заслужава да си купите таблет