Технологичният гигант Cisco изненада доста анализатори с новината, че дългогодишния главен изпълнителен директор Джон Чеймбърс ще се оттегли от своя пост. Припомняме ви, че той пое управлението на компанията през 1995г., но за в бъдеще ще продължи кариерата си в нея, като поеме длъжността председател на борда на директорите. Официалните данни разкриват, че тази промяна в ръководната структура на Cisco ще влезе в сила от 26 юли, предаде ReCode.

 

Вече знаем и името на новия шеф на технологичния гигант и това е Чък Робинс, който досега работеше като вицепрезидент в компанията. Именно той е човека, който е отговорен за управлението на глобалния бизнес на Cisco, който генерира приблизително $47 млрд. приходи на годишна база. Робинс се присъедини към технологичния гигант през 1997г. и има голямо влияние за придобиването на Sourcefire и Mertaki за съответно $2.7 млрд. и $1.2 млрд.

 

Основната причина за назначението му на поста главен изпълнителен директор е богатия му опит, както и факта, че той познава в детайли всеки един сегмент от бизнеса на Cisco. Бордът на директорите се надяват Чък Робинс да положи началото на нова ера в развитието на компанията, която да я превърне в още по-влиятелен фактор в индустрията. Предстои да видим каква е визията за управление на Cisco на новия щеф на един от най-големите брандове в технологичния сектор.